مواد خوراکی فرآوری شده و دارای نمک، نتیترات سدیم و شکر در بروز سردرد تاثیر دارند
محققان طی این مطالعات دریافتند که مواد غذایی دودی شده و یا فرآوری شده همچون گوشت، ماهی و سبزیجات که در آن از ترکیباتی چون نمک، نتیترات سدیم و یا شکر استفاده شده در ایجاد سردرد بسیار موثر هستند.
از دیگر مواد موثر در ایجاد سردرد می توان به پنیرهای کهنه و چندین ساله، مرکبات، ترشی کلم و سس سویا نیز اشاره کرد.
بر اساس گفته محققان، این مواد غذایی حاوی تیرامین هستند که از تجزیه پروتئینها در مواد غذایی مانده (چندین ماهه یا چندین ساله) تشکیل شده و میتواند باعث افزایش فشارخون و در نتیجه به عنوان عاملی موثر برای بروز سردرد ظاهر شود.
لازم به توضیح است که تیرامین اسید آمینه ای است که به طور طبیعی در غذاهای مانده وجود دارد. بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه، به طور معمول هر قدر ماده غذایی پروتئینی ماندهتر باشد، تیرآمین آن نیز بیشتر خواهد بود.
پژوهشگران معتقدند پرهیز از مصرف مواد غذایی حاوی تیرآمین مانند پنیر مانده، برخی گوشتهای فرآوری شده و غذاهای ایجاد کننده فشار خون، به ویژه برای افرادی که از داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز برای درمان سردرد خود استفاده میکنند،
ضروری به نظر میرسد چراکه مصرف غذاهای حاوی تیرامین همزمان با مصرف داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیدازها موجب افزایش بیش از حد فشار خون خواهد شد.
لیستی از شایعترین عوامل ایجاد سردرد:
شکلات
خیلی از افرادی که از سردردهای مکرر شکایت دارند همان افرادی هستند که شکلات در برنامه غذایی روزانهشان به طور پررنگی وجود دارد. سردردهای این گروه از بیماران شدیداً با میزان مصرف شکلات آنها در ارتباط است.
برخی از متخصصین مغز و اعصاب میگویند شروع سردرد میگرنی با مصرف شکلات به دلیل محتوای اسیدآمینه تیرامین در آن است. از طرفی علاقه بیشتر خانمها به مصرف شکلات در دورانهای استرس و تغییرات هورمونی میتواند شروع سردرد را تسریع کند. پس خانمها تأثیرپذیری بیشتری خواهند داشت.
تغییرات هورمونی از یک طرف و مصرف شکلات از طرف دیگر. پس بد نیست شما هم توجهی به این ارتباط داشته باشید و دقت کنید که آیا سردردتان با مصرف شکلات ارتباطی دارد یا خیر.
کافئین
شاید با خود بگویید کافئین که بیشتر یک مسکن برای سردرد است پس در اینجا چه کار میکند؟ حقیقت آن است که مصرف مقادیر کم کافئین و نوشیدنیهای کافئینی تأثیر خوبی بر کاهش علائم آزارنده سردرد دارد پس میتوان آن را در گروه درمان کنندههای میگرن قرار داد؛ اما مصرف مقادیر بالای کافئین میتواند به عنوان شروعکننده میگرن باشد.
این سردردها مخصوصاً بعد از قطع مصرف بعد از یک دوره طولانی مصرف نوشیدنیهای کافئینی و ایجاد وابستگی به آنها نیز ایجاد میشود. در این شرایط قطع مصرف نوشیدنی کافئینی میتواند در تخفیف علائم جدا کمک کننده باشد؛ اما خبر خوب اینکه نوشیدنیهای بدون کافئین هم امروزه در حال گسترشاند.
تیرامین
تیرامین اسیدآمینهای است که با کاهش سطح سروتونین مغزی و از طرف دیگر اتساع عروق خونی به عنوان یک شروعکننده دیگر سردردهای میگرنی در نظر گرفته میشود.
مواد غذایی که بیشترین سطح تیرامین را دارند از قرار زیرند:
* پنیر کهنه
* گوشتهای فراوری شده مثل سوسیس و کالباس
* آووکادو
* موز بسیار رسیده
* شکلات
* مغزها و دانهها
* سویا و فراوردههای آن
بستنی
بستنی را به خاطر بستنی بودنش متهم نمیکنیم! مشکل ما با یخ آن است. احساس سردرد یک دفعهای که خیلی از ما بعد از مصرف بستنی احساس میکنیم آن قدر سریع است که به طور منطقی هم نمیتوان آن را به ترکیبات خورده شده موجود در آن ربط داد. بلکه حس سرما و یخ بودن بستنی است که این قدر سریع بر بدن تأثیر میگذارد. مخصوصاً در شرایطی که بدن شما گرم است این تأثیر بستنی به طور واضحتری احساس میشود.
درد در طول ۳۰ تا ۶۰ ثانیه به اوج خود میرسد؛ بنابراین خوردن غذاهای سرد مثل بستنیها مخصوصاً در افراد با سابقه میگرن میتواند باعث شروع سردردهای میگرنی شود. در حالی که خیلی از افراد بدون سابقه میگرن ممکن است هیچ مشکلی با غذاهای سرد نداشته باشند. پس بهترین توصیه برای میگرنیهای دوستدار بستنی این است که سعی کنند آن را آرامآرام و ذرهذره میل کنند.
افزودنیهای خوراکی مثل نیتراتها، نیتریتها و MSG ها
به نظر میرسد برخی افزودنیهای غذایی شامل نیتراتها، نیتریتها و MSG (همان ترکیب منوسدیمگلوتامات) میتوانند از شروعکنندههای مهم سردرد باشند. این افزودنیها میتوانند جریان خون به مغز را افزایش دهند و از این طریق باعث سردرد در برخی افراد شوند.
غذاهای پرچرب
به گزارش پزشکان بدون مرز، باور کنید یا نکنید، حقیقت آن است که تغییر در میزان چربی در گردش در عروق خونی با شروع سردرد در ارتباط است. پس بهترین کار مخصوصاً در افرادی از حملات مکرر سردرد در عذاباند تلاش برای کاهش دریافت چربی و مصرف غذاهای کم چرب است.
No tags for this post.