سطوح زیاد جیوه در مغز خطر زوال عقل را افزایش نمیدهد
این پژوهش که از نخستین مطالعات در زمینه مصرف جیوه و سلامت مغز محسوب میشود بر اساس کالبد شکافی 286 شخص که با میانگین سن 90 سال فوت کرده بودند، صورت گرفت.
تمامی شرکتکنندگان پنج سال پیش از مرگشان چگونگی مصرف غذایشان را با تکمیل پرسش نامههای مربوطه تکمیل کرده بودند.
نتایج نشان میداد افرادی که غذاهای دریایی بسیاری مصرف کرده بودند، میزان جیوه بالایی در مغز خود نشان میدادند، اما هیچ علامتی مبنی بر بیماری مغزی در آنها یافت نشد.
بر اساس این پژوهش افرادی که مکملهای روغن ماهی مصرف میکردند، از نظر آماری تغییر چشمگیری در بهبود و یا زوال مغزیشان دیده نشد.
بیشتر افراد این مطالعه سفیدپوست و 67 درصد نیز زن گزارش شدند، بنابراین نمیتوان یافتههای حاصل را به گروههای سنی جوانتر و یا نژادهای دیگر نسبت داد.
محققان اعلام کردند که مصرف ماهیهای چرب پتانسیل بالقوهای در مقابل زوال شناختی ناشی از سن دارد؛ با مصرف غذاهای سالم اینچنینی میتوان از بروز بیماریهای از بین برنده اعصاب نظیر آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کرد.
به گزارش ایسنا , نتایج این پژوهش در مجله "JAMA" منتشر شده است.
No tags for this post.