ارتباط آلودگی باکتریایی در مواد غذایی با نور
کارشناسان سوئدی دریافتند باکتری «لیستریا» که در مواد خوراکی یافت میشود میتواند با فعالسازی مکانیزمهای دفاعی خود به نور واکنش نشان دهد.
این باکتری باعث بروز مشکلات موقت گوارشی شده و خطر جدی برای سلامت زنان باردار و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف دارد. باکتری لیستریا گاهی اوقات میتواند به مواد خوراکی به خصوص محصولات لبنی غیرپاستوریزه منتقل شود. همچنین این باکتری میتواند در خوراکیهای نگهداری شده در فریزر رشد کند و در صورتیکه پیش از مصرف به خوبی حرارت نبیند موجب آلودگی میشود.
اکنون کارشناسان سوئدی به یک ویژگی جدید در باکتری لیستریا پی بردند که مکانیزم حفاظتی خود را هنگام قرار گرفتن در معرض نور فعال میکند و امیدوارند که بتوان از این ویژگی برای پیشگیری از گسترش این باکتری در آینده استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، «کریستوفر آندرسن» از محققان این مطالعه گفت: به دست آوردن اطلاعات جدید در مورد چگونگی تاثیرگذاری نور و این مولکولهای کوچک بر باکتری میتواند بر جلوگیری از گسترش لیستریا مورد استفاده قرار گیرد و به درمان بیماری «لیستریوز» کمک کند.
No tags for this post.