نوشابههای بدون قند نیز میتواند به دندان آسیب بزند
مطالعه جدیدی هشدار میدهد که حتی نوشابهها و آبنباتهای بدون قند هم میتوانند به دندان آسیب بزنند.
محققان استرالیایی ۲۳ محصول بدون قند و حاوی شکر را مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که برخی افزودنیهای اسیدی حتی در عدم وجود قند، به دندان آسیب میزنند.
اریک رینولدز، استاد افتخاری و مدیرعامل مرکز تحقیق سلامت دندان دانشگاه ملبورن، گفت: «افراد زیادی آگاه نیستند که اگرچه کاهش قند مصرفی، خطر پوسیدگی دندان را کاهش میدهد، آمیزه اسیدی برخی غذاها یا نوشیدنیها میتواند همانقدر آسیبزننده باشد.»
وی در یک نشست خبری دانشگاهی توضیح داد: «فرسودگی دندان زمانی اتفاق میافتد که اسید بافتهای سخت دندان را حل میکند. در مراحل ابتدایی، لایههای سطحی مینای دندان کنده میشود. در مراحل پیشرفته ممکن است پالپ نرم داخل دندان بیحفاظ شود.»
رینولدز و همکارانش دریافتند که اکثر نوشیدنیهای معمولی و نوشیدنیهای ورزشی، ۳۰ تا ۵۰ درصد منجر به نرم شدن مینای دندان میشوند. هم نوشیدنیهای قنددار، هم نوشیدنیهای بدون قند و هم آب معدنیهای طعمدار باعث از بین رفتن قسمت قابل توجهی از سطح دندان شدند.
رینولدز برای حفاظت از دندان چندین راهکار را پیشنهاد کرد: «برچسب محصول را از نظر افزودنیهای اسیدی، علی الخصوص اسید سیتریک و اسید فسفریک بررسی کنید. آب بیشتری بنوشید (ترجیحاً آب دارای فلوراید) و نوشیدنیهای ورزشی کمتری بنوشید. و در نهایت، بعد از مصرف غذا و نوشیدنی اسیدی دهان خود را با آب شسته و قبل از مسواک زدن یک ساعت صبر کنید. مسواک زدن بلافاصله بعد از مصرف، باعث برداشته شدن مینای نرمشده میشود.
منبع:پزشکان بدون مرز
No tags for this post.