ساخت نانو حسگری حساس به آزاد شدن مواد شیمیایی از محصولات پروتئینی

 اخیرا مقاله‌ای در نشریه ACS Sensors  منتشر شده‌است که محققان در آن نشان دادند که چگونه می‌توان از نانولوله‌‌های کربنی برای شناسایی سریع فساد گوشت استفاده کرد. این حسگر می‌تواند با اطمینان از وضعیت گوشتی که مدت‌هاست نگهداری شده اطلاعات ارائه کند.
 
انتقال گوشت از مزارع تا بازار بدون این که آسیبی به آن برسد و همچنان تازه باقی بماند یک اولویت بزرگ محسوب می‌شود. در حال حاضر روش‌های مختلف برای تازه نگه‌داشتن گوشت وجود دارد اما تمامی این روش‌ها به فساد حساس هستند. هنوز ابزار دقیقی وجود ندارد که بتواند به‌صورت زنده وضعیت سلامت گوشت را گزارش کند. برخی روش‌ها در دانشگاه‌های مختلف ارائه شده‌است اما از نظر حساسیت بسیار ضعیف هستند. محققان این پروژه به دنبال روشی بودند که سریع و با حساسیت بالا وضعیت گوشت را مشخص کند.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ؛ این گروه تحقیقاتی با استفاده از نانولوله‌های کربنی حاوی مواد فلورسانس موفق به ساخت حسگری شدند که درصورت تجزیه گوشت و آزاد شدن مواد شیمیایی خاصی از آن، شروع به تابش می‌کند. این گروه از این حسگر برای سنجش چند نمونه گوشت، مرغ و ماهی استفاده کردند و دریافتند که بعد از یک ساعت قرار گرفتن در معرض این گوشت‌های فاسد، حسگر شروع به درخشش کرد. این زمان برای محققان بسیار عالی است. محققان دریافتند که اگر درخشش حسگر از ده درصد بیشتر شود، آنگاه گوشت فاسد شده‌است.
 
No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا