مراقب رادیکال های آزاد و فرصت طلب در روزهای آلوده تهران باشیم

دکتر منصور رضایی افزود: این رادیکال های آزاد، از طریق ریه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بینی و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخریب تک تک سلول ها بدن می شود در واقع تجمع رادیکال های آزاد در بدن هنگام آلوده بودن هوا، افزایش یافته و رادیکال های آزاد، به دلیل آنکه اکسیژن های ناپایداری دارند به دنبال جا و مکانی می شوند که با یک سلول واکنش نشان دهند و آن را اکسید کنند.

متخصص تغذیه مرکز پزشکی دکتر مسیح دانشورعنوان کرد: با تجمع رادیکال های آزاد در بدن به دلیل آلودگی هوا، یک فرآیند تخریبی و التهابی اتفاق می افتد و به دنبال آن، انواع بیماری های مزمن از قبیل برونشیت، سرطان های خون و برخی دیگر از بیماری ها افزایش می یابد و ذرات آلوده در هوا، از راه های مختلف وارد بدن و پس از آن وارد سیستم گردش خون شده و از آنجا که خون همه بدن را سیراب می کند، این خون آلوده به سلول های بدن آسیب می رساند و باعث افزایش بیماری های مزمن می شود.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تغذیه در روزهای آلوده گفت: به توصیه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در روزهای آلوده و در شرایط آلودگی هوا، شیر کم چرب مصرف کنید، زیرا کلسیم موجود در شیر از جذب سرب و فلزات سنگین موجود در هوای آلوده جلوگیری می کند.
وی ادامه داد:مصرف لبنیات و شیر پرچرب به دلیل کاهش کارایی سیستم ایمنی و بروز بیماری های ریوی در هوای آلوده توصیه نمی شود. شیر عوارض ناشی از آلودگی هوا بر دستگاه گوارش را نیز کاهش می دهد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم، خنثی کننده سموم است.
رضایی گفت :از دیگر مواردی که باید در این روزها مورد استفاده قرار گیرد می توان به مصرف برخی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین های C A، E، بتاکاروتن و سلنیوم در شرایطی که مجبور به زندگی و تردد در هوای آلوده هستیم، اشاره کرد. همچنین مصرف 7 تا 9 وعده میوه و سبزی در روزهای آلوده سال به تمام افراد توصیه می شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: به طور کلی، بین میوه ها و صیفی های مختلف، آنهایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و بین سبزی ها، آنهایی که برگ های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج)، حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری هستند و سموم بدن را بیشتر خنثی و دفع می کنند.
وی یاد آور شد :کیوی، آلو بخارا، انار، انگور، سیر، کلم بروکلی، کشمش، گوجه فرنگی و پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان است که توصیه به استفاده از آنها می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا