چربی، شانس بقای مرجانها را افزایش میدهد
گروهی از کارشناسان دانشگاه دولتی ایالت اوهایو اظهار داشتند گونههای مرجانی با درصد بالایی از چربی در طولانی مدت بهتر میتوانند در شرایط استرس و فشار حرارتی عمر کنند.
این تیم کارشناسی در سال 2014 نیز یک بررسی دیگر انجام داده و مشاهده کرده بودند که چربی به مرجانها کمک میکند در کوتاه مدت روند بهبودی سریعتری داشته باشند. اکنون گونههای مرجانی با میزان چربی بالا که یک سال پیش روند بهبود پذیری سریع را نشان داده بودند نسبت به مرجانهایی که چربی کمتری ذخیره میکنند، کاملتر به وضعیت مطلوب برمیگردند.
زمانی که مرجانها در نتیجه افزایش دمای آب تحت فشار قرار میگیرند از بافتهای خود جلبکهایی را خارج میکنند. مرجانها و جلبکها با تقسیم مواد غذایی با یکدیگر همزیستی دارند. مرجانها برای جلبکها ترکیبهایی فراهم میکنند که بتوانند عمل فتوسنتز را انجام دهند و جلبکها محصولات فتوسنتز را برای مرجانها ذخیره میکنند که برای تولید چربی، پروتئین، کربوهیدرات و شکلی از کلسیم کربنات مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، سفیدشدگی مرجانها باعث میشود آنها برای رشد غذای کمتری داشته باشند زیرا منبع اصلی تغذیهای آنها یعنی جلبکها از بین رفته و بنابراین مرجانها بیشتر مستعد ابتلا به بیماریها هستند. در بررسیهای انجام شده آمده است پیشبینی شده اواخر این قرن پدیده سفیدشدگی مرجانها در نتیجه گرمای جهانی رخ دهد. با درک بهتر در مورد چگونگی واکنش مرجانها و روند بهبود پدیده سفیدشدگی، کارشناسان متوجه میشوند چگونه تغییرات اقلیمی بر اکوسیستم مرجانها که بسیاری از موجودات دریایی به آنها وابسته هستند، تاثیر خواهد گذاشت.
No tags for this post.