اثر كلی سین بر روی باكتری های بدن موش

فیمبریه باكتری F5 (K99) E. coli مهم ترین و شایع ترین عامل چسبنده ای كه تاكنون بر روی سویه های اشریشیا كلی درگیر در اسهال گوساله ها شناخته شده است. این باكتری از طریق توكسین های مقاوم حرارتی (ST) سبب اسهال در گوساله های تازه متولد شده می شود. با افزایش نگرانی در مورد گسترش مقاومت های آنتی بیوتیكی، یافتن راه حل جایگزین مانند استفاده از كلی سین ها ضرورت دارد. كلی سین ها تركیبات آنتی باكتریایی هستند كه به وسیله سویه اشریشیا كلی تولید می شوند و دارای خاصیت كشندگی بر روی باكتری های همان نوع یا باكتری های مشابه هستند.

كلی سین ها نقش مهمی در مهار باكتری F5 (K99) E. coli دارند. همچنین با مطالعه بیشتر كلی سین توانائی جایگزینی آنتی بیوتیك های رایج را دارد.

به این منظور تحقیقی انجام شده است که هدف از این مطالعه بررسی اثر كلی سین برای كنترل عفونت باكتریایی F5 (K99) E. coli و اثر بخشی آن در مدل موش آزمایشگاهی است.

روش كار پژوهشگران به این ترتیب بوده است که ابتدا موش هایی كه آنتی بیوتیك مصرف كردند به 4 گروه تقسیم شدند. موش های گروه اول بدون تلقیح هیچ گونه باكتری و محلول كلی سین نگه داری شدند. به موش های گروه دوم فقط mL 0/5 از محلول كلی سین خورانده شد. به هر یك از موش های گروه سوم تنها mL 0/5 از سوسپانسیون باكتری F5 (K99) E. coli خورانده شد. نهایتاً موش های گروه چهارم ابتدا mL 0/5 از محلول كلی سین خورانده شد و بلافاصله بعد از خوراندن محلول كلی سین به این موش ها mL 0/5 از سوسپانسیون باكتری F5 (K99) E. coli خورانده شد. از موش های هر 4 گروه 7،6،5،4،3،2،1 روز بعد از تلقیح، نمونه مدفوع جهت شمارش باكتری گرفته شد.

نتایج نشان از این داشت که كلی سین اثر مهاری بر روی باكتری F5 (K99) E. coli داشت. تفاوت معنی داری بین میزان باكتری به دست آمده از مدفوع موش های گروه چهارم نسبت به گروه سوم به دست آمد.

پژوهشگران در نتیجه گیری نهائی خود این گونه اعلام کردند که بر اساس یافته های پژوهش حاضر نتیجه گرفته می شود كه كلی سین ها نقش مهمی در مهار باكتری F5 (K99) E. coli دارند. همچنین با مطالعه بیشتر كلی سین توانائی جایگزینی آنتی بیوتیك های رایج را دارد.

منبع: فاطمه گلستان، یحیی تهمتن، الهام معظمیان، 1394، اثر كلی سین بر روی باكتری اشریشیاكلی F5. K99 در موش. مجله تحقیقات دامپزشكی ، سال هفتادم، شماره 3 (پیاپی 283).

لینک منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا