ماست‌های پروبیوتیک به کمک درمان دیابت می‌آیند

به گزارش ایسنا، از سوی دیگر برخی میکروب‌های موجود در محصولات لبنی که به طور ژنتیکی دستکاری شده‌اند، قادرند سلول‌های روده را برای تولید انسولین مورد نیاز تحریک کرده و به این طریق به درمان دیابت کمک کنند بررسی 33 کودک که به طور ژنتیکی در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار داشتند، طی مدت سه سال نشان داد که حضور باکتری‌های نامتعارف در روده عامل ابتلا به دیابت نوع یک است.

چهار تن از کودکان مورد آزمایش در سن سه سالگی به دیابت مبتلا شدند. رامنیک خاویر از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون و تیم تحقیقاتی وی متوجه شدند که این کودکان نسبت به سایرین، تعداد باکتری‌های کمتری در روده خود دارند و به طور میانگین تعداد گونه‌های باکتریایی موجود در روده این کودکان، 25 درصد کمتر از کودکان سالم است.

همچنین آن دسته از گونه‌های باکتریایی که معمولا به عنوان آغازگر التهابات روده‌ای عمل می‌کنند، در روده این کودکان بیشتر بودند. التهابات روده می‌تواند مقدمه‌ای برای ابتلا به دیابت نوع یک باشد. در این نوع دیابت، سیستم ایمنی فرد به طور اشتباهی آنتی بادی‌هایی تولید می‌کند که به سلول‌های بتا در پانکراس که انسولین می‌سازند، حمله کرده و آنها را از بین می‌برد.

محققان تغییر در میکروبیوم روده را عامل اساسی ابتلا به دیابت نوع یک می‌دانند و بر این باورند که ثابت نگه‌داشتن میکروبیوم روده می‌تواند راهی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باشد.

یکی از راه‌های درمان، استفاده از باکتری‌های دستکاری شده‌ای همچون Lactobacillus gasseri است که در برخی ماست‌های پروبیوتیک یافت می‌شود. این باکتری به ژن‌های انسانی مربوط به تولید انسولین مجهز می‌شوند.

آزمایش‌ها نشان داده است که در موش‌های دیابتی، این ژن‌ها برخی سلول‌های روده‌ای را به گونه‌ای تحریک می‌کند که همچون سلول‌های سازنده انسولین در پانکراس عمل کنند.

انسولین تولید شده توسط این سلول‌ها همچون انسولینی که توسط سلول‌های پانکراس تولید می‌شود، بر روی سطح قند خون عمل می‌کند و به این ترتیب مرکز کنترل انسولین از پانکراس به روده منتقل می‌شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا