کد خبر : 17088 پنج شنبه 06 آبان 1395 - 13:53:00
اسیدهای-چرب-لبنیات-برای-بدن-مفید-هستند

پژوهش ها نشان دادند:

اسیدهای چرب لبنیات برای بدن مفید هستند

سیناپرس: محققان در پژوهش های خود دریافتند که اسیدهای چرب ترانس پایین نه تنها برای بدن مضر نیستند بلکه می توانند مفید نیز باشند. این اسیدهای چرب ترانس پایین به طور طبیعی در لبنیات و گوشت جانوران نشخوار کننده وجود دارد.

یک تحقیق نشان می دهد نه تنها همه اسیدهای چرب ترانس برای بدن انسان مضر نبوده بلکه می توانند مفید نیز باشند . این تحقیقات مشخص می سازد که سطح پایین اسیدهای چرب ترانس بر خلاف آنچه که تا کنون تصور می شده ، برای سلامت انسان مضر نیست حتی اگر به صورت صنعتی تولید شوند. علاوه بر آن به نظر می رسد که این مواد می تواند مفید بوده اگر به طور طبیعی در مواد غذایی مانند لبنیات و محصولات گوشتی وجود داشته باشد.

اسیدهای چرب ترانس مصنوعی وقتی ایجاد می شود که روغن وارد یک فرآیند هیدروژناسیون hydrogenation (هیدروژنه کردن) شده و باعث شود بیشتر حالت جامد پیدا کند. این اسیدهای چرب ترانس مصنوعی به عنوان مواد تشکیل دهنده در غذاهای فرآوری شده، مانند کیک، بیسکویت و غیره و برای سرخ کردن مورد استفاده قرار می گیرد.

مارکوس کلبر (Marcus Kleber) از محققان این تیم تحقیقاتی در این رابطه اظهار داشت: « ما غلظت بالایی از اسیدهای چرب ترانس را در غشای گلبول های قرمز خون پیدا کردیم که با لیپوپروتئین کم چگالی (Low-density lipoprotein ) یا کلسترول بد می پیوندد اما همچنین این اسیدهای چرب ترانس با BMI  کمتر ، چربی کمتر در خون (تری گلیسیرید triglycerides) و مقاومت به انسولین کمتر همراه بوده بنابراین باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود. »

او در ادامه توضیحاتش افزود: « ما از این نتیجه به دست آمده بسیار شگفت زده شدیم چرا که اسیدهای چرب ترانس طبیعی با میزان پایینی از مرگ و میر ناشی از هر علت همراه بوده و البته به طور عمده این مساله با کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی مرتبط است.»

مارکوس کلبر به عنوان نتیجه کلی از این تحقیقات اعلام کرد که سطح پایین اسیدهای چرب ترانس مصنوعی به عنوان یک خطر بهداستی – سلامتی مطرح نیست پس می تواند به عنوان مواد امن در نظر گرفته شود. این مساله در مطالعات LURIC نیز ارائه شده است. او در ادامه تاکید می کند، ما همچنین دریافتیم که اسید چرب ترانس (اسید چرب ترانس طبیعی که در شیر و گوشت حیوانات نشخوار کننده پیدا می شود) با سطوح قند خون و مرگ و میر کمتر بر هر علت همراه است که این مساله بر کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی نیز تاکید دارد.

 این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله اروپایی قلب (European Heart Journal) به چاپ رسیده و در دسترس است.

 

مترجم: احسان محمدحسینی
 

کلید واژه ها: اسید ترانس چربی لبنیات
نظرات شما

[کد امنیتی جدید]