شیر مادر سبب کاهش خطر اوتیسم می شود

همان طور که مشخص است ، شیر مادر یکی از مهمترین و سالم ترین غذاهاست که برای نوزاد بسیار مفید خواهد بود و شیر دادن سلامتی مادر را نیز به همراه خواهد داشت. با توجه به این مساله تحقیقات جدید نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر می تواند خطر ابتلا به اوتیسم را در نوزادان کاهش دهد . به نظر می رسد که مصرف شیر مادر، خطر ابتلا به اوتیسم را در نوزادانی که زمینه ابتلا به این اختلال را به صورت ژنتیکی دارند ، کم می کند .

یک تیم پژوهشی به سرپرستی کاتلین کرول (Kathleen Krol) از موسسه علوم شناختی انسانی و مغز ماکس پلانک (Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences) در لایپزیک (Leipzig) آلمان ، با تمرکز بر تغذیه با شیر مادر ، ژن ها و توانایی درک احساسات به نتایج قابل توجهی دست پیدا کرد.

کرول و همکارانشان در این پروژه تحقیقاتی 98 نوزاد هفت ماهه را که نیمی از آن ها دارای دو نسخه از یک نوع ژن خطرناک CD38 بودند ، مورد بررسی و مطالعه قرار دادند تا بتوانند اثر تغذیه با شیر مادر را بر ادراک نوزادان از احساسات مشخص سازند .

در حقیقت تشخیص احساسات افراد یکی از مهارت های کلیدی اجتماعی محسوب می شود که به مقدار اطلاعات فراهم شده از منطقه چشم فرد بستگی دارد به این معنا که فرد توسط چشم به تشخیص احساسات افراد می پردازد . ارتباط مستقیمی را می توان بین کاهش توجه به چشم دیگران و ابتلا به اختلالات اوتیسم مشاهده کرد.

قابل توجه است ، این پژوهش ها نشان می دهد ، نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند زمان بیشتری را صرف نگاه کردن چشمانی با حالت های شاد کرده و از نگاه کردن به چشمان عصبانی خودداری می کنند. محققان از تطبیق این داده های به دست آمده با ژنوتایپ (genotype) نوزادان ، دریافتند که تغذیه با شیر مادر در تنظیمات بصری نوزادانی که دارای ژن خطرناک CD38 هستند موثر واقع می شود.

از دیگر نتایج به دست آمده در این پژوهش ها می توان به این مساله اشاره کرد که تغذیه با شیر مادر با افرایش حساسیت نسبت به احساسات و هیجان ها در نوزادان همراه است اما محققان و پژوهشگران تاکید می کنند که هنوز شواهد و مدارک به دست نیامده که نشان دهد تغذیه با شیر مادر اثر نهایی بر احتمال ایجاد اوتیسم گذاشته و یا شدت آن را کاهش می دهد .

لازم به توضیح است که در این پژوهش دانشمندان دانشگاه ملی سنگاپور (Singapore National University) و دانشگاه ویرجینیا (University of Virginia) نیز با محققان و دانشمندان آلمانی همکاری نزدیک داشته اند.

در خاتمه لازم به ذکر است که این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم  (Proceedings of the National Academy of Sciences) به چاپ رسیده و در دسترس است.  جهت مشاهده متن کامل این پژوهش ، اینجا را کلیک کنید . 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا