هشدار کارشناسان تغذیه در مورد مصرف پودر کافئین
سازمان غذا و دارو با ابلاغ نامه ای به ۵ شرکت فروشنده پودر کافئین خطرناک بودن این محصول را برای مصرف کنندگان و خریداران آن متذکر شد. پودر کافئین در مقایسه با نوشیدنی های حاوی کافئین همانند قهوه، قوی تر و تاثیرگذارتر است.
به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا آنچه مصرف پودر کافئین را خطرناک می سازد مصرف زیاد و مرگ بار کافئین است. این سازمان در ادامه گزارش خود می افزاید: «کافئین موجود در ۱ قاشق چایخوری پودر کافئین برابر با مقدار کافئین موجود در ۲۸ فنجان عادی قهوه است. در حقیقت مصرف ۲ قاشق پودر کافئین می تواند باعث به خطر افتادن جان انسان های بالغ و حتی مرگ آنها شود.»
به گفته دکتر «هنری اسپیلر»، مدیر مرکز سموم بیمارستان کودکان اوهایو، یک قاشق چایخوری پودر کافئین در محصولات بعضی از شرکت ها حاوی ۵ گرم کافئین بوده که یک فنجان قهوه در مقایسه با این مقدار دارای ۶۵ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین خواهد بود. در مقایسه مقیاس این دو مقدار، کافئین موجود در یک قاشق چایخوری پودر کافئین با کافئین موجود در ۵۰ الی ۷۵ فنجان قهوه برابر خواهد بود که به اعتقاد کارشناسان این مقدار به طرز عجیبی بالا بوده و مصرف آن موجب اووردوز در فرد خواهد شد.
مشکل دیگری که در مصرف کافئین ها وجود دارد غیر قابل کنترل بودن اندازه گیری مصرف پودر کافئین است زیرا مصرف کنندگان آن اغلب هیچ گونه وسیله ای برای اندازه گیری دقیق مصرف این ماده در اختیار ندارند. (مقدار مجاز مصرف این ماده بین ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یا ۶/۱ قاشق چایخوری است.)
به گزارش مهر،به گفته سازمان غذا و دارو برای اندازه گیری ۵۰ میلی گرم کافئین شخص مصرف کننده باید تنها ۶ درصد قاشق چای خوری را پر نماید که اندازه گیری این مقدار با چشم کمی غیرممکن به نظر می رسد.
مصرف بالای کافئین می تواند منجر به ایجاد عوارض مخربی همانند فشار خون بالا، تپش قلب، بالا رفتن ضربان، تشنج و حتی مرگ شود.
No tags for this post.