رصد مخفیانه زندگی زنبورهای عسل

کاهش شدید جمعیت زنبوران عسلی که وظیفه گرده افشانی بیش از 70 درصد محصولات گیاهی و یک سوم مواد غذایی مصرفی انسان‌ها را به عهده دارند باعث نگرانی در حوزه امنیت غذایی شده است.

پژوهشگران در این باره می‌گویند:« سالانه میلیون‌ها زنبورعسل به دلیل استفاده از آفت‌کش‌ها، حمله کنه‌ها و تغییرات آب و هوایی از بین می روند و همین باعث کاهش شدید جمعیت این حشرات می‌شود.»

گری فیت مدیر سازمان ‌علوم طبیعی استرالیا در این باره می‌گوی« فناوری‌های حال حاضر برای جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل الگوها پایه‌گذاری شده است. استفاده از این میکروسنسور‌ها به ما کمک می‌کند به سوالات مختلفی بتوانیم پاسخ دهیم؛ پیش از این قادر به تعیین و پیش‌بینی رفتار زنبورهای عسل در محیط زیست و کندوهانبودیم. میکرو‌سنسورهایی به طول 2.5 میلی‌متر و به وزن 5.4 میلی گرم که در پشت زنبوران عسل اروپایی متصل می‌کنیم، کوچکتر از گرده‌هایی هستند که توسط این زنبو‌ها حمل می‌شوند.»

همچنین  او می‌گوید:«ما برای جمع‌آوری اطلاعات داخل کندو‌ها، گیرنده‌های مخصوصی در داخل آنها قرار دادیم و با استفاده از این حسگر‌ها اطلاعات زیست محیطی زنبوران عسلی که در آنجا حضور دارند را جمع‌آوری می‌کنیم.

این سنسورها اطلاعات مفیدی در رابطه با تغییر رفتار زنبورهای عسل، این که آنها چگونه به دنبال مواد غذایی می‌روند، از چه موادی تغذیه می‌کنند، چگونه گرده افشانی کرده ودر داخل کندو چگونه هستند ارائه می‌کنند تفسیر چنین اطلاعاتی کمک می کند تا بدانیم زنبورهای عسل درمقابل تنش‌های مختلف چه پاسخی می‌دهند.»

فیت در ادامه می‌گوید: «در این مطالعه حدود 10.000 زنبور‌عسل و کندو، ازجزایر جنوبی ایالات تاسمانیا علامت گذاری شده و در مناطقی از سیدنی و کانبرا مورد مطالعه قرار گرفتند و نزدیک به همین تعداد از زنبوران عسل در برزیل توسط پژوهشگرانی از اروپا و شمال آمریکا  مورد مطالعه قرار گرفتند. ما از سوالات و روش‌های مشابه در مناطق مختلف استفاده کردیم تا تصویر جامع‌تری از مشکلات ودر نهایت راه حل آنها پیدا کنیم. استفاده از این میکروسنسورها به زنبورهای عسل کمک می‌کند تا  از حمله کنه‌ها در امان باشند و در نتیجه میزان مرگ و میر آنها را کاهش می‌دهد.»

در کشو‌رهایی مانند آمریکا، زنبورداران سالانه  بیش از 42 درصد اززنبورهای عسل را از دست می‌دهند و وزارت کشاورزی این کشور بیشترین میزان مرگ و میر را در سال‌های 2013 و 2014 تخمین زده است.

پژوهشگران استرالیایی با استفاده از میکروسنسو‌رهای متصل شده به زنبو‌‌رهای عسل می‌خواهند بدانند کدام عوامل کلیدی باعث کاهش جمعیت حشرات گرده افشان در سراسر جهان شده است.

کاهش شدید جمعیت زنبوران عسلی که وظیفه گرده افشانی بیش از 70 درصد محصولات گیاهی و یک سوم مواد غذایی مصرفی انسان‌ها را به عهده دارند باعث نگرانی در حوزه امنیت غذایی شده است.

پژوهشگران در این باره می‌گویند:« سالانه میلیون‌ها زنبورعسل به دلیل استفاده از آفت‌کش‌ها، حمله کنه‌ها و تغییرات آب و هوایی از بین می روند و همین باعث کاهش شدید جمعیت این حشرات می‌شود.»

گری فیت مدیر سازمان ‌علوم طبیعی استرالیا در این باره می‌گوی« فناوری‌های حال حاضر برای جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل الگوها پایه‌گذاری شده است. استفاده از این میکروسنسور‌ها به ما کمک می‌کند به سوالات مختلفی بتوانیم پاسخ دهیم؛ پیش از این قادر به تعیین و پیش‌بینی رفتار زنبورهای عسل در محیط زیست و کندوهانبودیم. میکرو‌سنسورهایی به طول 2.5 میلی‌متر و به وزن 5.4 میلی گرم که در پشت زنبوران عسل اروپایی متصل می‌کنیم، کوچکتر از گرده‌هایی هستند که توسط این زنبو‌ها حمل می‌شوند.»

همچنین  او می‌گوید:«ما برای جمع‌آوری اطلاعات داخل کندو‌ها، گیرنده‌های مخصوصی در داخل آنها قرار دادیم و با استفاده از این حسگر‌ها اطلاعات زیست محیطی زنبوران عسلی که در آنجا حضور دارند را جمع‌آوری می‌کنیم.

این سنسورها اطلاعات مفیدی در رابطه با تغییر رفتار زنبورهای عسل، این که آنها چگونه به دنبال مواد غذایی می‌روند، از چه موادی تغذیه می‌کنند، چگونه گرده افشانی کرده ودر داخل کندو چگونه هستند ارائه می‌کنند تفسیر چنین اطلاعاتی کمک می کند تا بدانیم زنبورهای عسل درمقابل تنش‌های مختلف چه پاسخی می‌دهند.»

فیت در ادامه می‌گوید: «در این مطالعه حدود 10.000 زنبور‌عسل و کندو، ازجزایر جنوبی ایالات تاسمانیا علامت گذاری شده و در مناطقی از سیدنی و کانبرا مورد مطالعه قرار گرفتند و نزدیک به همین تعداد از زنبوران عسل در برزیل توسط پژوهشگرانی از اروپا و شمال آمریکا  مورد مطالعه قرار گرفتند. ما از سوالات و روش‌های مشابه در مناطق مختلف استفاده کردیم تا تصویر جامع‌تری از مشکلات ودر نهایت راه حل آنها پیدا کنیم. استفاده از این میکروسنسورها به زنبورهای عسل کمک می‌کند تا  از حمله کنه‌ها در امان باشند و در نتیجه میزان مرگ و میر آنها را کاهش می‌دهد.»

در کشو‌رهایی مانند آمریکا، زنبورداران سالانه  بیش از 42 درصد اززنبورهای عسل را از دست می‌دهند و وزارت کشاورزی این کشور بیشترین میزان مرگ و میر را در سال‌های 2013 و 2014 تخمین زده است.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا