رژیم پایه گیاهی وخامت بیماری کووید 19 را می کاهد
به گزارش خبرگزاری سیناپرس و به نقل از یونایتدپرس، این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه «کانکتیکات» در آمریکا انجام شد، نشان داد که یک رژیم غذایی پایه گیاهی با کاهش ۷۳ درصدی احتمال عفونت متوسط تا شدید کووید-۱۹ ارتباط دارد.
همچنین رعایت یک رژیم غذایی که در آن مصرف ماهی زیاد و مصرف گوشت قرمز محدود می شود یا اصلا وجود ندارد با کاهش ۵۹ درصدی احتمال عفونت متوسط تا شدید کووید-۱۹ همراه است.
بر اساس نتایج این مطالعه در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی گیاهی داشتند، افرادی که رژیم کم کربوهیدرات و پروتئین داشتند احتمال ابتلا به عفونت متوسط تا شدید کووید-۱۹ در آنها تقریباً چهار برابر بیشتر بود.
دکتر سارا سیدلمان از دانشگاه کانکتیکات که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: نتایج مطالعه ما نشان می دهد که رعایت یک رژیم غذایی سالم و غنی از مواد مغذی را می توان برای پیشگیری از ابتلا به عفونت شدید کووید-۱۹ مد نظر قرار دارد.
رژیم های غذایی گیاهی حاوی سبزیجات، حبوبات و خشکبار زیاد و مرغ و گوشت قرمز و فرآوری شده کم است.
محققان خاطرنشان کردند که رژیم های غذایی پایه گیاهی غنی از مواد مغذی به ویژه مواد شیمیایی گیاهی — پلی فنول ها، کاروتنوئیدها — ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای یک سیستم ایمنی سالم مهم به شمار می روند. ماهی منبع مهمی از ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا ۳ است که هر دو خاصیت ضد التهابی دارند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در حال حاضر در بسیاری از کشورها شیوع یافته است.
براساس آخرین آمارها از زمان شیوع ویروس کرونا تا امروز سه میلیون و ۷۴۴ هزار و ۲۹ نفر در جهان جان باختند.
نتایج این مطالعه در مجله BMJ Nutrition Prevention & Health منتشر شده است.
منبع:ایرنا