اهمیت رژیم غذایی مناسب در کنترل بیماری دیابت

به گزارش سینا پرس فارس، مریم جلوداری گفت: هدف از تنظیم رژیم غذایی در افراد مبتلا به دیابت، کنترل قند خون، چربی خون و وزن بدن و همچنین تنظیم زمان مصرف وعده های اصلی و میان وعده ها برای پیشگیری از تغییر قند خون در افرادی است که دارو مصرف می کنند.

جلوداری افزود، با رعایت یک رژیم غذایی منظم می توانیم به پیشگیری و درمان عواقب مزمن بیماری دیابت مانند بیماری های کلیوی، فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی کمک کنیم.

این کارشناس تغذیه مرکز بهداشت توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را اینگونه توصیف کرد:

* غذا در دفعات زیاد و حجم کم استفاده شود.

* مصرف نان های سفید و برنج کاهش یافته و نان های سبوس دار و حبوبات جایگزین آن شود.

* دست کم پنج واحد از میوه ها و سبزی ها در روز مصرف شود.

* مصرف روغن های جامد، غذاهای آماده و سرخ شده و همچنین چربی های موجود در منابع غذایی حیوانی مانند کره، خامه، گوشت قرمز و فرآورده های آن کاهش داده شود.

* دریافت نمک(سدیم) و غذاهای شور و کنسرو شده کاهش یابد.

* مصرف قندهای ساده مانند قند و شکر، شکلات، نقل و شیرینی ها کاهش داده شود.

* عسل دارای قند ساده است و مصرف آن باید محدود شود.

* مصرف شیرین کننده های مصنوعی و جایگزین های شکر از راهکارهای مناسب برای کاهش مصرف قند است.

* افراد مبتلا به دیابت می توانند برنج را به صورت روزانه و به مقدار متعادل مصرف کنند، اما بهترین راه کاهش مصرف برنج و نان سفید، جایگزین کردن آن با حبوبات و نان های سبوس دار است.   

* فرد مبتلا به بیماری دیابت می تواند روزانه مقدار متعادلی از انواع میوه ها را مصرف کند.

* مبتلایان به دیابت منابع غذایی حاوی روی، ویتامین  C (مرکبات و سبزی های تازه) و ویتامین  A(زردآلو، هلو، گوجه فرنگی و هویج) را در رژیم غذایی خود قرار دهند، زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می دهند.

مریم جلوداری در پایان گفت: از جمله باورهای غلط در مورد افراد مبتلا به دیابت در جامعه می توانیم به مواردی مانند منع مصرف برنج، سیب زمینی و میوه و یا نقش مواد غذایی تلخ در کاهش قند خون اشاره کنیم که نباید به آنها توجه کرد. 

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا