آشنایی با راهکارهای تشخیص سلامت ماهی
به گزارش سینا پرس فارس، زهره فیروزی گفت: ماهی سالم و تازه بوی مطبوعی دارد؛ اگر از آب های شیرین صید شده باشد بوی گیاهان آبزی آن منطقه را میدهد، اما ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می دهد.
فیروزی ادامه داد، در رابطه با ماهی های تازه، فلسها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا میشود؛ در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته بوده و به راحتی کنده میشود و بدن ماهی های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است؛ در حالی که فشار با انگشت روی بدن ماهی های فاسد، ایجاد فرورفتگی میکند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده و حالت چسبندگی دارد.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی افزود، در ماهیهای تازه علاوه بر اینکه چشمها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در ماهیهای فاسد چشمها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.
۵- سرپوش گوشها
زهره فیروزی خاطر نشان کرد، در ماهیهای تازه سرپوش گوشها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آنها لکه ندارد، اما در ماهیهای تازه این سرپوش ها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی آن لکههای قهوه ای و قرمز رنگ دیده میشود.
فیروزی در پایان گفت، در ماهی های تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده