کاهش پنجاه درصدی قند خون بالا با مصرف پیاز

به گزارش سینا پرس فارس، به گفته دانشمندان، گیاهی متداول سطح قند خون را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد‌ـ و در درمان بیماران مبتلا به دیابت احتمالا می‌تواند کاربرد داشته باشد.
لوزالمعده افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ قادر به تولید انسولین کافی برای تنظیم قند خون نیست، یعنی قند خونشان ممکن است تا سطح خطرناکی بالا برود.

اما یافته‌هایی که در نودوهفتمین نشست سالانه انجمن غدد درون‌ریز در سن‌دیه‌گو ارائه شد، نشان داد پیاز در صورتی که همراه داروی ضد دیابت متفورمین مصرف شود، قند خون بالا و میزان کلی کلسترول را به‌شدت کاهش می‌دهد.

آنتونی اوجیه، از دانشگاه ایالتی دلتا در آبراکا در نیجریه گفت: پیاز ارزان و در دسترس است و به‌صورت مکمل غذایی مصرف می‌شود. این گیاه خاصیتی دارد که می‌توان از آن برای درمان بیماران مبتلا به دیابت استفاده کرد.

پژوهشگران این نظریه را روی موش‌ها امتحان کردند. در مجموع، به سه گروه از موش‌های صحرایی که با روش پزشکی به دیابت کرده بودند، مقادیر متفاوتی عصاره پیاز دادند تا ببینند آیا اثربخشی دارو را افزایش می‌دهد یا خیر.

این مقادیر ۲۰۰ میلی‌گرم، ۴۰۰ میلی‌گرم و ۶۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلو وزن بدن بود. پژوهشگران دارو و پیاز را به سه گروه دیگر از موش‌‌های صحرایی دادند که دیابت نداشتند و قند خونشان طبیعی بود.
یافته‌های این پژوهش نشان داد سطح قند خون موش‌های دیابتی که به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۴۰۰ و ۶۰۰ میلی‌گرم عصاره پیاز مصرف کردند، نسبت به سطح پایه به‌ترتیب ۵۰ و ۳۵ درصد پایین آمد و «کاهش قابل‌ توجهی» نشان داد.

همچنین، عصاره پیاز سطح کلی کلسترول را در موش‌های دیابتی کاهش داد، و ۴۰۰ میلی‌گرم و ۶۰۰ میلی‌گرم بیشترین اثربخشی را داشت.
یافته‌های این پژوهش همچنین نشان داد که عصاره پیاز به افزایش وزن موش‌های غیردیابتی منجر شد، اما روی موش‌های دیابتی چنین تاثیری نداشت.

اوجیه توضیح داد: «پیاز کالری بالایی ندارد. اما به نظر می‌رسد با افزایش سوخت‌و‌ساز بدن و افزایش اشتها، موجب افزایش مصرف مواد غذایی می‌شود.»
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا