شناسایی باکتری لیستریا درکمتراز سه دقیقه با نانو زیست حسگر
به گزارش ایرنا، کامرون گومز ازمحققان مرکز تحقیقات اگریلایف تگزاس موفق به ساخت زیست حسگری شده که قادر به شناسایی باکتری ها و آلاینده های زیست محیطی در مدت کمتر از سه دقیقه است.وی گفت: امیدواریم بتوانیم در تحقیقات خود به زودی سطح شناسایی را به یک باکتری در 25 گرم برسانیم، این فناوری را می توان برای شناسایی پاتوژن های مختلف نظیر ای کولا به کار گرفت.
وی بیان کرد: این روش برای باکتری لیستریا به کارگرفته شده است زیرا باکتری لیستریا حتی در دمای انجماد نیز زنده می ماند، این باکتری یکی از رایج ترین باکتری های غذایی در جهان است که به عنوان سومین عامل مرگ و میر مسمویت های غذایی شناخته می شود.
گومز افزود: این باکتری می تواند درحالت انجماد نیز به رشد ادامه دهد اما زمانی که دما به حالت بهینه یعنی 30 تا 37 درجه سانتیگراد رسید فرآیند رشد تسریع می شود، این برای مواد غذایی موجود در فریزر بسیارمشکل ساز است.
وی یادآورشد: درحال حاضر برای شناسایی باکتری لیستریا نیاز به ادوات و روش های پیچیده ای است که چند روز زمان نیز نیاز دارد، برای حل این مشکل زیست حسگری به صورت تراشه ساخته شده است که از یک تمبر کوچکتر است،این حسگر دقت بسیار بالایی دارد و نتیجه عملکرد نمونه اولیه (پروتوتایپ) آن رضایت بخش بوده است.
این محقق بیان کرد: در ساخت این حسگر از ترکیب نانوساختار، مهندسی پلیمر، زیست شناسی و الکتروشیمی استفاده شده است، از یک نوع نانوساختار برای به دام اندازی باکتری استفاده شده، این نانوبرس حاوی مولکول های اپتامری از جنس DNA یا RNA است که به گیرنده های اورگانیسم هدف متصل می شود.
گومز یادآور شد: در این تحقق من وهمکارانم برای ساخت این حسگر از یک نوع جاندار مناطق هاوایی الهام گرفته ایم، این جاندار با استفاده از نانوساختار مویی شکل خود می تواند باکتری های مورد نظر خود را به دام اندازد.