ادامه پویش آموزش پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن تا پایان فروردین ۱۴۰۱
به گزارش سینا پرس فارس، : روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز طی مصاحبه ای با دکتر عباس رضائیان زاده» گفت: گاز مونوکسید کربن، گازی بی رنگ و بی بو است که از شومینه و بخاری بدون دودکش، اجاق ها، وسایل گازی پخت و پز و هنگام سوزاندن چوب و زغال متصاعد میشود.
او افزود: اگر این گاز سمی در یک فضای بدون تهویه تجمع یابد، بسیار خطرناک بوده و موجب مسمومیت و مرگ و میر می شود، به همین دلیل به عنوان «قاتل پنهان» نامگذاری شده است.
دکتر رضائیان زاده با ابراز تاسف نسبت به قربانیان این قاتل پنهان که هر ساله با آغاز فصل سرما، سبب مسمومیت تعداد قابل توجهی از هم استانی ها و مرگ خاموش برخی از آنان می شود، اظهار کرد: این در حالی است که با رعایت اصول ایمنی بسیار ساده، به راحتی می توان از بروز این حوادث ناگوار پیشگیری کرد.
او تعداد قربانیان گاز مونوکسیدکربن استان فارس در سال ۱۳۹۹ را ۵۲ نفر و در ۷هفت ماهه نخست سال جاری، ۱۰ نفر اعلام کرد که به دلیل استنشاق این گاز مرگ آور، جان خود را از دست داده اند.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مونوکسیدکربن سبک تر از هوا بوده و قابلیت انتشار آن در محیط بسیار زیاد است و چون هموگلوبین خون، میل ترکیبی زیادی با این گاز دارد، مانع رسیدن اکسیژن به بافت های بدن شده و به سرعت موجب مرگ می شود.
او اضافه کرد: متاسفانه در سال جاری در بسیاری از نقاط کشور از جمله استان فارس، شاهد روند رو به رشد آمار مسمومیت و مرگ به علت استنشاق گاز منوکسیدکربن بوده ایم و این افزایش موارد، زنگ خطری برای ماه های سرد باقیمانده سال خواهد بود.
دکتر رضائیان زاده اعلام کرد: افراد و گروه های در معرض خطر، اغلب افراد با وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایین جامعه، به ویژه افراد ساکن در کانکس ها، چادرها و اقامتگاه های موقت و باغ شهری ها هستند که اصول ایمنی را در کاربرد وسایل گرمازا، کمتر رعایت می کنند.
این مقام مسئول در دانشگاه تاکید کرد: با توجه به اینکه مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن با رعایت اصول ایمنی و انجام راهکارهای ساده، قابل پیشگیری است، بنابراین ارتقای آگاهی و حساس سازی مردم در این خصوص، اهمیت بسیاری دارد.
پویش «آموزش پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن» تا پایان فروردین سال ۱۴۰۱ و سطح شبکه های بهداشت و درمان استان، اجرا می شود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه از همکاران خود در سطح استان خواست تا با استفاده از ظرفیت های موجود همچون صدا و سیما، سازمان آتش نشانی، اورژانس، شرکت گاز، خبرگزاری ها، فضای مجازی، تبلیغات شهری، سمن ها و شهرداری ها به اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی گسترده برای عموم مردم و دانش آموزان بپردازند تا با ارتقای سطح آگاهی و تغییر نگرش و رفتار عمومی، دیگر شاهد حوادث ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن نباشیم