کتاب ارزیابی تاثیرسلامت منتشر شد
به گزارش سیناپرس فارس،کتاب "ارزیابی تاثیر سلامت" ترجمه مسعود کوچانی اصفهانی، دکتر روحالله جلیلی، دکتر مریم سروش و دکتر صدیقه البرزی توسط انتشارات جهاددانشگاهی استان فارس چاپ و منتشر شد.
طی سه سال گذشته، سلامت به عنوان زمینه فعالیتهای پژوهشی جهاددانشگاهی استان فارس انتخاب شد و بر همین اساس، فعالیت گروههای پژوهشی و مراکز خدمات تخصص این واحد به سمت این موضوع سوق داده شده است.
رئيس جهاد دانشگاهي فارس در پيام ابتداي كتاب "ارزیابی تاثیر سلامت" نوشته است:
"جهاد دانشگاهي فارس تلاش مي كند بر ابعاد مغفول مانده روشهاي ارتقاي سلامت عمومي تاكيد كرده و علاوه بر ايفاي نقش خود در ارائه خدمات سلامت، تلاش كند در حوزه پيشگيري از آسيب هاي مختلف سلامت عمومي در همه ابعاد جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي، حرفي تازه و بنياني محكم فراهم كند. عوامل اجتماعي موثر بر سلامت، زمينه اي است كه در چند دهه گذشته بسيار مورد توجه متخصصان و متوليان سلامت در جهان قرار گرفته و توجه به آن در نظامهاي بهداشت و درمان، روندي رو به رشد دارد.
در بررسي اين عوامل در سطح كلان مي توان به سياستگذاري ها و تصميم گيري هاي بستر سياسي، اجتماعي و فرهنگي كشور اشاره كرد كه اثرات انكارناپذيري بر شاخصهاي سلامت عمومي دارد. سياست ها يا پروژه هاي خرد و كلان حتي اگر ماهيت سلامت نداشته باشند، مي توانند بر سلامت مردم و اجتماع تاثير مثبت يا منفي داشته باشند. از اين رو اين تاثيرات را بايد قبل از اجرا، حين اجرا و بعد از اجراي سياستها و پروژهها ارزيابي كردو نتايج اين ارزيابي را در تصميم گيري ها و تصميم سازي هاي منطقه اي و ملي دخالت داد. جهاد دانشگاهي فارس اولين مركز در كشور است كه چراغ اين مهم را روشن كرده و اميد دارد در آينده به فانوس پرفروغي تبديل شود."
به گزارش سیناپرس، در پیشگفتار این کتاب نیز هدف از ترجمه و انتشار آن، "ارایه بینشی جامع در مورد استفاده از ارزیابی تاثیر سلامت (اتس) و معرفی برخی از ابزارهای عملی مفید برای انجام، راه اندازی یا ارزشیابی آن بیان و یادآوری شده است که برای این هدف با استناد به اتسهای انجام شده در سطح بین المللی، چیستی، چرایی و چگونگی اتس تشریح می شود."
بخش اول این کتاب چهاربخشی، در مورد اتس و ادغام آن در سلامت عمومی، برنامه ریزی و تدوین سیاست به بحث می پردازد و بخش دوم، مفاهیم اساسی اتس را معرفی کرده و مطالعات موردی را ارایه می دهد و بخش سوم، در مورد شش گام اتس به طور مفصل بحث کرده و هدف، روش و برون دادهای هر گام را تشریح و نهایتا بخش چهارم درباره چگونگی توسعه اتس در ایالات متحده بحث میکند.
نگارش و تدوین این کتاب به گونهای است که درکی عمیقی از مفاهیم و روشهای اساسی اتس برای خواننده ایجاد شود.
مترجمان کتاب "ارزیابی تاثیر سلامت" امیدوار هستند که این اثر مکتوب، راهنمایی گام به گام برای انجام اتس و مقدمه ای برای سایر روش های ارزیابی تاثیری باشد که ممکن است در ارتباط با اتس مورد استفاده قرار گیرد و بتواند نقش اندکی در تشخیص پیامدهای سلامتِ سیاست ها، برنامه ها و پروژه ها، که نیازمند تدوین روش شناسی ها و راهبردهایی برای شفاف سازی این پیامدها است، داشته باشد.
به گزارش سینا پرس، علاقمندان می توانند کتاب " ارزیابی تاثیر سلامت" را از طریق تماس با شماره همراه 09173118017 یا با مراجعه حضوری به جهاددانشگاهی در نشانی "بلوار زند، ابتدای خیابان شهید فقیهی، ساختمان معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی" تهیه کنند.