پیشتازی جهاددانشگاهی در حوزه خبرگزاریها
به گزارش سیناپرس فارس ، حجت الاسلام و المسلمین کلانتری تولیت محترم آستان مقدس احمدی و محمدی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه خبرگزاریها پیشتاز است، گفت: اولین خبرگزاری دانشجویی را ایسنا در کشور آغاز کرد و تبدیل به یک خبرگزاری مرجع در حوزه دانشگاه شد در حالی که بعدها چند خبرگزاری دیگر در این حوزه راهاندازی شدند اما هیچکدام به پای ایسنا نرسیدند.
کلانتری با اشاره به فعالیت خبرگزاری ایکنا تصریح کرد: حقیقتاً ایکنا به لحاظ اخبار قرآنی و انعکاس فعالیتهای قرآنی و از همه بالاتر ترویج معارف قرآن کریم در کشورمان منحصر به فرد است یعنی صرفاً یک خبرگزاری نیست که اخبار را روی سایت بگذارد و دیگران بردارند. این کار معارفی ایکنا، خیلی کار با ارزشی است یعنی وارد محتواهای خوب میشود. گاهی اوقات آنقدر محتواهای ایکنا خوب است که در مقالات علمی و پژوهشی میتوان به اخبار و معارفی که ایکنا ترویج میکنند، استناد کرد.
وی با یادآوری اینکه در رشته علوم قرآن و حدیث تحصیل کرده و زمانی مجله راه قرآن را منتشر میکرده است که ایکنا هم دائماً اخبار آن را منتشر میکرد، گفت: یکی از اقدامات ارزشمند ایکنا، معرفی چهرههای قرآنی کشور است که متأسفانه در کشورمان مظلوم هستند. یکی از کارهای بزرگ ایکنا این است که اینها را به مردم معرفی میکند.
تولیت آستان شاهچراغ(ع)، معرفی کتب قرآنی که منتشر میشود را از دیگر فعالیتهای ارزشمند ایکنا توصیف کرد که حقیقتاً کار بسیار با ارزشی است و در این زمینه خلأیی در کشورمان وجود داشت و جهاددانشگاهی این خلأ را پر کرد.
کلانتری اظهار کرد: حاکمیت جمهوری اسلامی بر پایه اسلام ناب شکل گرفت و در جهان اسلام همه نگاهها به نظام جمهوری اسلامی است لذا نمیتواند در عرصه قرآن هیچ خبری نداشته یا یک رسانه بینالمللی نداشته باشد که فعالیتهای قرآنی را انعکاس دهد. ایکنا این کار را به نحو احسن انجام داد.
وی همچنین به فعالیتهای ایسپا اشاره کرد و گفت: خلأیی در عرصه افکارسنجی احساس میشد که جهاددانشگاهی این خلأ را پر کرد و متولی آن شد.
نقش مهم خبرگزاری علمی
کلانتری با اشاره به فعالیتهای علم و فرهنگ سینا هم گفت: 3 خبرگزاری در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکند که در سالهای گذشته پیشنهاد داده بودم خبرگزاری آنا را تبدیل به خبرگزاری علم و فناوری کنند زیرا خلأ آن احساس میشد. این همه دستاورد علمی در کشور وجود دارد که به نحو مطلوب منعکس نمیشود. اینکه تنها یک بار در صدا و سیما درباره این دستاوردها سخن به میان آید دردی از ما دوا نمیکند بلکه باید این پیشرفتها و دستاوردها در فضای مجازی و به زبانهای مختلف بارگذاری شوند تا مسلمانان و انقلابیهای سایر کشورها بتوانند به آنها مراجعه کنند.
تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با بیان اینکه در کشورهای دیگر افرادی هستند که برای لحظه لحظه جمهوری اسلامی دعا کرده و قلبشان میتپد و این مسئله را در سفرهای خارجی خود به خوبی مشاهده کردم، گفت: در کشورمان حتی به فضا ماهواره میفرستیم و در خیلی از عرصهها به مرزهای دانش جهان میرسیم یعنی جزو 10 کشور اول دنیا خواهیم رسید اما اینها را وقتی بازگو میکنیم حتی نیروهای خودمان هم باور نمیکنند لذا باید این دستاوردها در جایی ثبت شوند و دائماً بر روی آن با زبانهای مختلف دنیا مانور داده شود.
وی با بیان اینکه وقتی یک خبرگزاری به این قسمت ورود کند، کار ارزشمندی انجام داده است، افزود: افراد بسیاری متوجه کار خبرگزاریها نیستند در صورتی که میتوانند خلأهای زیادی را پر کرده و اثرگذاری خوبی در دنیا داشته باشند. اینکه مشاهده میکنیم در کشورهای دیگر افرادی هستند که به امام و انقلاب عشق و علاقه دارند و عکس امام و رهبری را در منازل خود نصب میکنند، تنها بخشهایی هست که ما مشاهده میکنیم و حتی به نظر میرسد در قلب اروپا و آمریکا طرفدارانی نظام اسلامی دارد که بسیار پایبند هستند.
کلانتری همچنین بحث امیدآفرینی در خبرگزاریها را یادآور شد و افزود: حقیقتاً گاهی اوقات در نشان دادن نقاط سیاه افراط کردیم که وقتی میخواهیم نقاط سفید و مثبت را نشان دهیم کسی باور نمیکند در صورتی که این ظلم به نظام اسلامی، شهدا و امام است. یکی از بخشهایی که میتواند برای نسل جوان امیدآفرینی کند همین خبرگزاریها هستند. به اندازه کافی در دنیا خبرگزاریهای منفی هستند که سمپاشی و تخریب کنند یعنی دلارهای شیطان بزرگ و ارتجاع عرب و صهیونیزم بینالملل آنقدر در دست این خبرگزاریها میگذارند که مردم را به یأس بکشانند، دیگر نیاز نیست که خود ما هم نوآوری کنیم.
برخی از خبرگزاریها در سیاهنمایی و تخریبها نوآوری دارند
وی با بیان اینکه برخی از خبرگزاریها در سیاهنمایی و تخریبها نوآوری دارند، گفت: خواب غفلت از یک طرف و از سوی دیگر سیاهنمایی دشمن باعث میشود جوانی که باید افتخار کند در چنین کشور مستقل و آزادی زندگی میکند، حس منفی داشته باشد. باید فکر کرد که چقدر ادبیات نقشآفرینی است. اکنون در جنگ رسانهای عظیمی قرار داریم و باید روی این قصه کار کارشناسی شود تا بدانیم راه رساندن حقایق چیست که البته دهها راه دارد و چنین کارهایی کار خبرگزاریهاست که با جلسات هماندیشی و هم فکری میتوانند این راهکارها را به دست آورند.
تولیت حرم شاهچراغ(ع) در بخش دیگری از سخنان خود به بیان انتظارات خود از جهاددانشگاهی پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند اینجا سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی است، مفهومش این است که تمام مسئولان در این زمینه مسئول هستند و استثنایی وجود ندارد. اگر به همین آرمان معظمله برسیم، بسیاری از مسائل دیگر به تبع آن حل میشود یعنی فرهنگهای منفی که گاهی اوقات در فضای زندگی ما مینشیند و همین تخریبهایی که به سمت جوانان ما موج میزنند و برخی از بداخلاقیهایی که در جامعه نهادینه میشود، تمام اینها میتواند متأثر از سومین حرم اهل بیت(ع) شده و کم کم ریشهکن شوند.
وی با بیان اینکه در زمان طاغوت سرمایهگذاری زیادی بر روی شیراز انجام میشد، جشن 2500 ساله و جشن فرهنگ و هنر را از جمله این اقدامات برشمرد و گفت: در آن زمان گردشگران خارجی با لباسهای خاص در شیراز حضور مییافتند و همه اینها برنامهای بود تا سومین حرم اهل بیت(ع) از بین برود و حرمها مورد غفلت واقع شوند.
کلانتری یادآور شد: شاه در سال 43 بحث دانشگاه اسلامی را مطرح کرده بود تا یک دانشگاه موازی حوزه ایجاد کرده و حوزهها ریشهکن شوند. در فاز اول اینطوری بود که باید در مشهد و قم و شیراز این دانشگاه راهاندازی شود یعنی متوجه جایگاه سومین حرم اهل بیت این شهر بودند به همین دلیل تلاش میکردند تا اینجا به گونهای متزلزل شود. البته موضعگیری سخت امام در مقابل این قضیه باعث شد که تا چنین چیزی محقق نشود.
تولیت حرم شاهچراغ(ع) تأکید کرد: اگر بخواهیم به آرمان سومین حرم برسیم باید بدانیم که همه دستگاهها اعم از جهاددانشگاهی و خبرگزاریهای وابسته به آن مسئول هستیم و امیدواریم ارتباط وثیقی میان این دو مجموعه برقرار شود و جامعه هم از این ارتباط به نحو احسن بهرهمند شود .