حیوانات هم دارای لهجه هستند
به گزارش سیناپرس، انسان ها دارای زبان های مختلفی هستند که از آن طریق با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و حرف می زنند. نکته جالب توجه در این میان، وجود لهجه های مختلف و متفاوت بین افرادی است که حتی با یک زبان مادری مشترک صحبت می کنند و جوامع مختلف همزبان در نقاط متفاوت جغرافیایی، واژه ها را با اشکال مختلفی تلفظ کرده و به اصطلاح دارای لهجه های متفاوتی هستند.
دنیای جانوران اما متفاوت با انسان ها بوده و حیوانات از روش های گسترده تری برای ارتباط استفاده کرده و در این میان برخی از ارتباطات حیوانات کاملاً دشوار و غیر قابل تغییر است. به عنوان مثال ، یک پروانه از ترشح مواد شیمیایی خاصی برای برقراری ارتباط با همنوعانش استفاده کرده و هیچگاه نمی تواند بیاموزد که ماده شیمیایی متفاوتی را تولید کند. از سوی دیگر حیواناتی که ارتباطات پیچیده تری دارند ، غالباً با کپی برداری از اطرافیانشان ، ظرافت های زبان خود را می آموزند.
در سال ۱۹۵۸ میلادی، محققان دانشگاه کمبریج نشان دادند که نوع نر سهره جنگلی که در انزوا پرورش یافته و بزرگ آوازهایی بسیار ساده تر از همنوعان آزاد خود در طبیعت می خوانند. به گزارش سیناپرس، ظاهراً این پرنده دارای یک میزان مهارت خاص در آوازخوانی و چهچهه زدن بوده و مابقی مهارت های آوازخوانی و جلب توجه جنس مخالف و ارسال پیام به سایر همنوعانش را به مرور زمان و از سایر سهره ها می آموزد.
پژوهش های بعدی جانورشناسان نشان داد که برخی جمعیت های جدا شده جانوران با گذشت زمان قادر به ایجاد نوعی زبان خاص برای خود هستند که با همنوعان آن ها متفاوت است.
نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه پراگ نشان داد که سهره های اروپایی که در قرن نوزدهم از انگلستان به نیوزیلند وارد شده، از آهنگها و نت هایی استفاده می کرد که دیگر توسط همتایان ان ها در قاره اروپا خوانده نمی شوند.
هر چند موضوع داشتن لهجه ظریف تر در دنیای حیوانات، یک مساله کاملاً جدید است اما جانورشناسان معتقدند که در یک گونه مشخص و یکسان از پرندگان که در مناطق مختلفی زندگی می کنند، گویش های مختلفی وجود دارد.
با بررسی سایر موجودات همچون نهنگ ها و دلفین ها می توان به این نتیجه رسید که توالی های مختلف موجود در اصوات این حیوانات در گروه های مختلف، متفاوت است. این مساله عمدتا در نحوه ارتباط گیری آن ها با اعضای گروهشان دیده شده و کمتر برای مسائل زیستی همچون جفت گیری کاربرد دارد و به همین دلیل پژوهشگران ادعا می کنند که این لهجه های متفاوت و اصوات در گروه های نهنگ ها بیشتر شبیه سرودهای ملی یا شعارهای ویژه یک تیم فوتبال باشد تا لهجه های متفاوت.
البته از دید زبان شناسی برای واجد شرایط شناخته شدن یک لهجه ، باید حیوانی را پیدا کنیم که صدای متمایزی را در منطقه ای تولید کند که هنوز هم برای گروه های دیگر قابل درک است ، حتی اگر قبلاً با آن برخورد نکرده باشند.
به گزارش سیناپرس، در سال ۲۰۰۶، گزارش شد که گاوهای ساکن در مناطق مختلف ممکن است با لهجه های متمایز ما ما کنند. نتایج یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه لندن نشان داد که هنگامی که بزهای جوان به یک گروه اجتماعی جدید پیوستند ، به مرور زمان با تغییر لهجه مواجه می شوند.
در نهایت از مجموع مطالعات فوق می توان نتیجه گرفت که حیوانات نیز دارای لهجه های مختلف هستند.
مترجم:نیروانا محمدحسینی
منبع: sciencefocus