رفع نواقص مادرزادی با افزودن فولیک اسید به آرد
به گزارش سناپرس اصفهان، ویتامین B می تواند مانع از بروز عارضه اسپینا بیفیدا یا بیرون زدگی نخاع در دوران بارداری شود.
تصور می شود که افزودن اسید فولیک به آرد می تواند از 200 نوع نقص مادرزادی در سال جلوگیری کند.
نقایص لوله عصبی، مانند اسپینا بیفیدا (رشد غیرطبیعی ستون فقرات) وآنانسفالی (بیماری محدود کننده زندگی که بر مغز تأثیر می گذارد) سالانه افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می دهد. بسیاری از نوزادان مبتلا به اسپینا بیفیدا تا بزرگسالی زنده می مانند، اما با این نقص مادرزادی تا آخر عمر زندگی میکنند.
به زنان توصیه می شود روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک حداقل از یک ماه قبل از بارداری تا هفته دوازدهم بارداری مصرف کنند اما حدود نیمی از بارداری ها بدون برنامه ریزی اتفاق می افتد و گاهی زنان باردار نمی دانند که باید مکمل مصرف کنند و یا فراموش می کنند. بنابراین با اضافه کردن مکمل اسید فولیک به نان می توان از بروز فاجعه جلوگیری کرد.
اسید فولیک دربیش از80 کشورجهان به آرد اضافه می شود و دراسترالیا این راهکار نقص لوله عصبی را تا 14 درصد کاهش می دهد.
از زمان جنگ جهانی دوم، آرد غیرکامل در انگلستان با آهن، کلسیم و دو ویتامین B تیامین و نیاسین غنی شده است.
برای رسیدن به این تصمیم سال ها بحث و گفت و گو صورت گرفته است.به این دلیل که این راهکارها بایستی به دقت سنجیده شود تا از هرگونه آسیب احتمالی جلوگیری شود.
این نگرانی وجود دارد که برای برخی از افراد، به ویژه افراد مسن، افزایش اسید فولیک ممکن است پیامدهای منفی ناخواسته ای مانند پوشاندن علائم کمبود ویتامین B12 داشته باشد.
اما با بررسی و عملکرد صحیح می توان به این نتیجه رسید که این اقدام برای کل جامعه مفید خواهد بود.
مترجم: هاجر غفاری