گوجه فرنگی‌های ارغوانی رقیب ارقام قرمز رنگ

به گزارش سیناپرس اردبیل، گوجه‌فرنگی‌ها برای تولید 10 برابر بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها نسبت به گونه‌های قبلی اصلاح شده‌اند. در سال 2008 یک مطالعه جالب در مجله Nature Biotechnology منتشر شد. این تحقیق در مورد نوعی از گوجه فرنگی گزارش داد که برای تولید حجم بالایی از آنتی اکسیدان ها به نام آنتوسیانین ژنی ویرایش شده بود.

آنتوسیانین ها به طور طبیعی در بسیاری از غذاها مانند زغال اخته و کلم قرمز یافت می شوند. آنها مسئول رنگدانه بنفش در آن غذاها هستند و با مزایای سلامتی مختلفی از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و دیابت مرتبط هستند.

برخی از انواع گوجه‌فرنگی با پوست طبیعی بنفش حاوی سطوح پایینی از آنتوسیانین هستند، اما برخی از دانشمندان علوم غذایی به این فکر می‌کردند که آیا می‌توان این سطوح را با چند تغییر ژنتیکی افزایش داد. دو ژن از گیاه دیگری (اسنپدراگون) گرفته شد و به نوعی گوجه فرنگی بنفش اضافه شد. این ژن ها توانایی گیاه را برای تولید آنتوسیانین تقویت کردند و در نتیجه گوجه فرنگی منحصر به فردی با گوشت بسیار ارغوانی به وجود آمد.

مطالعه سال 2008 آزمایش اثرات سلامتی این گوجه‌فرنگی تقویت‌شده با آنتوسیانین را بر روی موش‌هایی که برای توسعه سرطان مهندسی شده بودند، گزارش کرد. موش‌هایی که از رژیم غذایی حاوی گوجه‌فرنگی بنفش تغذیه شدند، 30 درصد بیشتر از موش‌هایی که با رژیم غذایی معمولی تغذیه شدند، عمر کردند.

کتی مارتین زیست شناس گیاهی در سال 2008 گفت: «این یکی از اولین نمونه های مهندسی متابولیک است که پتانسیل ارتقای سلامت را از طریق رژیم غذایی با کاهش تأثیر بیماری های مزمن ارائه می دهد».

پس از مدت‌ها گذراندن فرآیندهای نظارتی، گوجه‌فرنگی ارغوانی اصلاح‌شده ژنتیکی پس از تایید خدمات بازرسی سلامت حیوانات و گیاهان اکنون یک قدم به بازار نزدیک‌تر شده است. این مجوز بدین معنی است که گیاه اصلاح شده ژنتیکی دیگر با کنترل های سختگیرانه که مکان و نحوه رشد آن را محدود می کند، تنظیم نمی شود.

در چند سال گذشته تعدادی از کاربردهای گوجه فرنگی تقویت شده کشف شده است. دانشمندان در ابتدا بر روی تولید آب گوجه فرنگی غنی از آنتوسیانین تمرکز کردند که می تواند در زمینه های بالینی برای بیماران مبتلا به سرطان یا بیماری های قلبی عروقی آزمایش شود. با این حال، این نوع محصول هنوز قبل از رسیدن به بازار با آزمایشات و موانع نظارتی بیشتری روبرو است. بنابراین اولین قدم برای مارتین و جونز فروش دانه های این گوجه فرنگی های بنفش به تولیدکنندگان خانگی خواهد بود.

منبع:study find
مترجم: پریناز نصرتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا