آغاز برداشت محصول سیر در دشت مغان

به گزارش سیناپرس اردبیل، احمد شهریار، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: امسال حدود ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل به زیر کشت محصول سیر رفته و پیش‌بینی می‌شود که از این اراضی بالغ بر ۶۷ هزار تن محصول برداشت شود.
شهریار با اشاره به افزایش حدود ۲ برابری سطح زیر کشت و پیش‌بینی برداشت محصول از مزارع سیر استان اردبیل نسبت به ۲ سال پیش گفت: کاشت محصول سیر در همه شهرستان های این استان رواج دارد ولی بخش زیای از سیر استان در منطقه مغان به خصوص در اراضی زراعی شهرستان پارس‌آباد کشت می‌شود.
وی میانگین برداشت سیر در هر هکتار از مزارع استان اردبیل را ۳۰ تن اعلام و بیان کرد: برداشت محصول در ۲۵ درصد از مزارع استان اردبیل انجام شده و مابقی محصول نیز تا نیمه خردادماه برداشت شده و روانه بازار مصرف می‌شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان این که قیمت فعلی محصول سیر برداشت شده رضایت نسبی کشاورزان را تامین کرده است، اظهار کرد: هم اکنون هر کیلوگرم سیر خام و تر برداشت شده در مزارع، به قیمت ۷۰ تا ۱۰۰ هزار ریال فروخته می‌شود.
وی با اشاره به افزایش هزینه‌های تولید محصول کشاورزی به خصوص در ۲ سال اخیر افزود: امسال نیازی به مداخله برای خرید تضمینی محصول احساس نشده و خرید و فروش محصول توسط تولیدکنندگان و خریداران بخش خصوصی جریان دارد.
شهریار با اشاره به کاهش سطح زیر کشت سیر در استان از سه هزار هکتار سه سال پیش به ۲ هزار ۳۰۰ هکتار در سال جاری، علت این کاهش را، شرایط قیمت محصول در فصل برداشت محصول در چند سال اخیر و توسعه کشت محصولات جایگزین ذکر کرد.
وی اضافه کرد: محصول سیر برداشت شده در استان اردبیل بیشتر به استان های تهران، آذربایجان شرقی و مناطق مرکزی کشور ارسال شده و بخشی از محصول نیز توسط بازرگانان به جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا