ریختن شیر در چای از زرد شدن دندان ها جلوگیری می کند
نتایج این مطالعه که توسط محققان دانشگاه آلبرتا در کانادا انجام شد، نشان می دهد که یک پروتیین موجود در شیر از لک شدن دندان ها پیشگیری می کند و تاثیر آن از خمیر دندان های سفید کننده نیز بهتر است.برای بسیاری از افراد یک فنجان چای، بدون شیر معنی ندارد ؛ اکنون این مطالعه نشان می دهد که افزودن شیر به چای از لک شدن دندان ها پیشگیری می کند.
محققان متوجه شدند که تاثیر چای و شیر از خمیردندان های سفید کننده دندان نیز بیشتر و به اندازه برخی محصولات سفید کننده مفید است.
دکتر آوا چو از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آلبرتا می گوید: چای دومین نوشیدنی پرمصرف جهان است و روش فراوری چای بر لک شدن دندان ها تاثیر دارد.
هر چه چای بیشتر فراوری شود ، خواص لک کنندگی آن بیشتر می شود.
وی خاطر نشان کرد: اما اکنون ما متوجه شدیم که افزودن شیر به چای توانایی این نوشیدنی برای لک کردن دندان ها را کاهش می دهد.
چای حاوی تانن مواد محلول در آب است که طعم تلخ چای را ناشی می شود.
این مواد تیره رنگ هستند و می توانند دندان ها را لک کنند.دکتر چو متوجه شد که کازئین، پروتیین اصلی شیر به تانن موجود در چای می چسبد و از لک کردن دندان ها پیشگیری می کند.
نتایج این مطالعه نشان داد که کازئین موجود در شیر مسئول کاهش لک شدن دندان بر اثر مصرف چای است.کیفیت تغییر رنگ مشاهده شده در این مطالعه با تغییر رنگ مشاهده شده در محصولات سفید کننده دندان قابل مقایسه است و تاثیر آن حتی از خمیر دندان های سفید کننده نیز بیشتر است.
محققان می گوید، باید فرهنگ سازی کرد تا مردم به چای خود شیر بیافزایند. ا به گزارش ایرنا از هلث،ین تحقیق در مجله International Journal of Dental Hygiene منتشر شده است