کشت میوه رازبری برای اولین بار در ایران انجام شد
به گزارش ایرنا از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، کشت و تولید این میوه که از خانواده تمشک است به همت محققان پژوهشکده کشاورزی این سازمان در منطقه دشت ناز ساری صورت گرفته است.
مجری طرح تحقیقاتی کشت رازبری درباره تفاوت های این میوه با تمشک ایرانی گفت: رازبری با تمشک سیاه معمول که در ایران یافت می شود تفاوت هایی در رنگ و مزه دارد که رنگ آن قرمز گوجه ای و طعم آن ترش است.
دکتر بتول حسین پور افزود: این نوع توت، میوه توخالی است و به جای تیغ بر روی ساقه، بافت کرکی دارد و از خواص دارویی و غذایی بالا از نظر انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مفید برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: عصاره تولیدی از میوه رازبری اثرات تایید شده ای در درمان بیماری هایی مانند آنفلوانزا و دیابت دارد و به لحاظ تجاری نیز میوه ای بسیار گران و با تقاضای بالا است.
حسین پور اظهار داشت: تولید این گیاه از طریق کشت بافت در منطقه دشت ناز ساری و با هدف بررسی تولید تجاری با موفقیت انجام شد که باردهی این گیاه در این منطقه نشان دهنده فرصت مناسب برای تولید تجاری و انبوه آن و عرضه به بازار است.