نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آرکوباکتر، خطری جدید برای صنایع غذایی و سلامت انسان

به گزارش سیناپرس، افزایش کشف یک باکتری به نام آرکوباکتر در نمونه‌های غذایی از همه نوع، نگرانی‌های بهداشت عمومی را افزایش داده است، زیرا هنوز اطلاعات کمی در مورد پتانسیل بیماری‌زایی گونه‌های این باکتری وجود دارد و مطالعات اندکی هم که تاکنون انجام شده اند، تعداد زیادی از گونه‌های میزبان آن را نشان می‌دهند. 

چندین گونه از جنس آرکوباکتر به عنوان پاتوژن های غذایی در حال ظهور در نظر گرفته می شوند که ممکن است باعث اختلالات گوارشی شوند. در این خصوص، محققان دانشکده داروسازی دانشگاه UPV/EHU اسپانیا به منظور کشف خطرات مرتبط با حضور این باکتری در مواد غذایی، یک کار پژوهشی را انجام داده اند.

هدف این کار در درجه اول، تعیین حضور این پاتوژن در طیف گسترده‌ای از محصولاتی است که قبلاً هرگز مطالعه نشده‌اند و پس از آن، ارزیابی تنوع ژنتیکی و حضور ژن های خاص تشدیدکننده اثر آن است. در نهایت نیز محققان می خواهند توانایی این عامل بیماری‌زا را در چسبیدن به سطوحی مانند شیشه، پلاستیک یا فولاد که معمولاً در مواد و محیط‌های فرآوری مواد غذایی یافت می‌شوند، بررسی کنند.

آن ها در مجموع، 220 نمونه از سه گروه غذایی اصلی شامل فرآورده های حیوانات مزرعه ای، حیوانات دریایی و سبزیجات را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

به گفته محققان، آرکوباکتر در 22.3 درصد از نمونه های مورد بررسی، شناسایی شد و فراوان ترین گونه در همه آن ها، آرکوباکتر باتزلری بود، گونه ای که اغلب با اختلالات انسانی مرتبط است. به گزارش سیناپرس،البته در این تحقیق، گونه های دیگری نیز ظاهر شدند.

آن ها می افزایند: ما مشاهده کردیم که همه گونه‌ها دارای ژن‌های مرتبط با ظرفیت‌های بیماری زا هستند، به عبارت دیگر، ژن‌هایی که می‌توانند به باکتری‌ها ظرفیت ایجاد عفونت و اختلال در انسان را بدهند در همه گونه های این باکتری مشاهده شد.

این محققان در ادامه آورده اند: ما مشاهده کردیم که بچه ماهی مرکب منبع اصلی آرکوباکتر است، بنابراین خوردن این محصولات به صورت خام می تواند منبع مهمی برای انتقال عفونت به انسان باشد.به گزارش سیناپرس، ما همچنین مواردی را در یک تکه پنیر تازه شناسایی کردیم که احتمالاً با آلودگی متقاطع مرتبط است، زیرا محصولی بود که به صورت سرد خریداری شده بود.

در این تحقیق همچنین شواهدی مبنی بر آلودگی سبزی هایی مثل هویج به این باکتری به دست آمد. ضمن آن که چسبندگی بالای آن به سطوح مختلف مورد تایید قرار گرفت، امری که بر نگرانی های مربوط به این میکروارگانیسم می افزاید.

به گزارش سیناپرس،این یافته‌ها که به بیان متخصصان باید برای پیامدهای احتمالی ایمنی غذایی مربوط به این نوع باکتری به طور جدی در نظر گرفته شوند، در نشریه بین المللی International Journal of Food Microbiology منتشر شده اند.

ترجمه: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل