مصرف قهوه خطر آسیب حاد کلیه را کاهش می دهد
به گزارش سیناپرس، یک مطالعه اخیر توسط محققان پزشکی جانز هاپکینز نشان داده است که مصرف حداقل یک فنجان قهوه در روز ممکن است خطر آسیب حاد کلیه (AKI) را در مقایسه با کسانی که قهوه نمی نوشند، کاهش دهد.
محققان می گویند، ما از قبل می دانستیم که نوشیدن قهوه به طور منظم، از بیماری های مزمن و تخریب کننده از جمله دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های کبدی، جلوگیری می کند. اکنون می توانیم کاهش احتمالی خطر AKI را به فهرست رو به رشد مزایای سلامتی کافئین اضافه کنیم.
AKI، به تعریف بنیاد ملی کلیه، یک قسمت ناگهانی از نارسایی کلیه یا آسیب کلیه است که در عرض چند ساعت یا چند روز اتفاق می افتد. این امر باعث تجمع مواد زائد در خون می شود و حفظ تعادل صحیح مایعات در بدن را برای کلیه ها دشوار می کند.به گزارش سیناپرس، علائم AKI بسته به علت آن متفاوت هستند و می توانند شامل موارد زیر باشند: خروج خیلی کم ادرار از بدن. تورم در پاها، مچ پا و اطراف چشم، خستگی، تنگی نفس، گیجی، حالت تهوع، درد قفسه سینه و در موارد شدید تشنج یا کما.
این اختلال بیشتر در بیماران بستری در بیمارستان که کلیه های آنها تحت تاثیر استرس و عوارض پزشکی یا جراحی قرار گرفته اند، مشاهده می شود. محققان برای این مطالعه داده های مربوط به بیش از 14 هزار بزرگسال را بررسی کردند. طبق محاسبه ویژگی های جمعیت شناختی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تأثیرات سبک زندگی و عوامل رژیم غذایی، خطر ابتلا به AKI در افرادی که هر مقدار قهوه مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که اصلا مصرف قهوه نداشتند، 15 درصد کمتر بود.
پژوهشگران اظهار داشته اند: ما گمان می کنیم که دلیل تأثیر قهوه بر خطر AKI ممکن است این باشد که ترکیبات فعال بیولوژیکی همراه با کافئین یا خود کافئین به تنهایی، باعث بهبود پرفیوژن و بهره وری کلیه ها از اکسیژن می شود. چراکه عملکرد بهینه کلیه، به تامین خون و اکسیژن ثابت بستگی دارد.
به گزارش سیناپرس، محققان اضافه کرده اند: کافئین از تولید مولکول هایی که باعث عدم تعادل شیمیایی و استفاده بیش از حد از اکسیژن در کلیه ها می شوند، ممانعت می کند. لذا احتمالا کافئین به کلیه ها کمک می کند تا سیستم پایدارتری داشته باشند. این یافته های تحقیقاتی در مجله Kidney International Reports منتشر شده اند.
ترجمه: سنا دلفیه