نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

غذاهای تند مصرف کنید

بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود نمی­شود و بسیاری دیگر از مردم جهان نیز به این دسته از غذاها گرایش دارند.

افزون بر این، آماری در ایالات متحده نشان می­دهد که شمار تعداد کسانی که غذای تند مصرف می­کنند از 46 درصد در سال 2009 به 56 درصد افزایش یافته است. 

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای تند، سبب طول عمر می­شود. در این پژوهش، سبک تغذیه مربوط به نیم میلیون مرد و زن به مدت هفت سال مورد پایش قرار گرفت. نتیجه این مطالعه مشخص ساخت افرادی که هر روز غذاهای تند مصرف می­کردند، 14 درصد کمتر از کسانی که یک بار (یا کمتر) در هفته به غذای خود فلفل می­زدند، در معرض مرگ قرار داشتند. این پدیده در میان زنان و مردان یکسان بود و در افرادی که مصرف الکل نداشتند نیز به مراتب چشمگیرتر بود.  همچنین مشخص شد که مصرف غذاهای تند توسط زنان به کاهش خطر مرگ پس از سرطان و نیز بیماری های قلبی و تنفسی می­انجامد.

با اینکه این مطالعه هنوز مشخص نکرده است که آیا عوامل دیگر مرتبط به سبک زندگی سالم در این میان موثر بودند یا خیر، دلایل زیادی برای مصرف غذاهای تند وجود دارد.

1- کمک به کاهش وزن

بر اساس مطالعه­ای که در سال 2011 صورت گرفت، مشخص شد مصرف فلفل می­تواند به افزایش سوخت­و­ساز بدن بیانجامد. مطالعات پیشین نشان داده بود که مصرف فلفل قرمز به صورت قرص می­تواند به کاهش اشتها و افزایش سوخت کالری در بدن کمک کند. اما در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی تاثیر مقدار معمولی فلفل بر وزن افراد پرداختند. در این مطالعه 25 نفر شرکت داشتند که نیمی از آنها از غذاهای تند خوش­شان نمی‌­آمد.

از این شرکت کنندگان خواسته شد تا یا به غذای خود فلفل اضافه نکنند، مقداری استاندارد فلفل اضافه کنند و یا اینکه هر قدر که دلشان می­خواهد غذای خود را تند کنند. گفتنی است این مقدار استاندارد فلفل قرمز برابر با نیم قاشق چایخوری بود. در پایان مشخص شد که هر دو گروهی که غذای تند مصرف کرده بودند، کالری بیشتری را نسبت به گروه کنترل می­سوزاندند. افزون بر این، مشخص شد که مصرف غذاهای تند (حتی به صورت غیر مستمر) می تواند به کاهش گرسنگی و نیز کاهش ولع برای مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین بیانجامد.

2- تمیز کردن سینوس­ها

شاید برای شما هم پس از مصرف غذاهای تند، متوجه جاری شدن آب از بینی­تان شده باشید. دلیل بروز این پدیده را باید در ماده «کپسایسین» جست. این ماده کارکردی مشابه مواد موجود در داروهای ضدگرفتگی (دکونژستان) دارد. همچنین هر قدر فلفل تندتر باشد، اثر ضداحتقان آن بیشتر است.

اگر مقداری فلفل قرمز را به یک فنجان چای داغ اضافه کنید، بالا کشیدن بخار آن و نیز نوشیدن آن می­تواند به تحریک مخاط دیواره بینی و تمیز شدن آن بیانجامد. این امر در نهایت می­تواند به تسهیل تنفس شما منجر شود.

افزون بر این، فلفل دارای مقادیری ویتامین A است که می­تواند به تقویت مخاط­های بینی کمک کند. مخاط­های بینی سبب جلوگیری از ورود مواد مختلف بیرونی به بدن می­شود.

3- سودمندی برای قلب

مطالعات نشان می­دهد که فلفل تند می­تواند به کاهش خطر بروز بیماری­های قلبی بیانجامد. این کار با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و نیز بهبود گردش خون صورت می­گیرد. در واقع در حال حاضر مطالعاتی بر روی کپسایسین برای درمان مشکلات گردش خون، سخت شدن دیواره سرخرگ­ها و نیز ریتم ناهماهنگ قلبی در حال انجام است. افزون بر این، فلفل تند دربردارنده انبوهی از آنتی اکسیدان هاست که می­تواند جلوی فرآیند پیری را بگیرد.

4- جلوگیری از زخم معده

بر خلاف باور بسیاری از افراد که فلفل به زخم معده می­انجامد، غذاهای تند می­تواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند. دلیل این مساله را باید در باکتری هلیکوباکترپیلوری جست. این باکتری سبب بروز زخم معده می­شود و کپسایسین موجود در فلفل تند نیز این باکتری را از بین می­برد. پیش از این مطالعه­ای نشان می­داد کسانی که غذاهای چینی (که معمولاً کپسایسین چندانی ندارد) مصرف می کنند، سه برابر بیشتر از افرادی که غذاهای(تند) مالزیایی و یا هندی مصرف میکنند در معرض بروز زخم معده قرار دارند.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل