حمایت از زنان سرپرست خانوار ۵ دهک اول درآمدی با ایجاد صندوق ضمانت

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به تصویب "صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار" در جلسه نخست ستاد ملی زن و خانواده دولت سیزدهم، درباره جزئیات این صندوق گفت: با تشکیل این صندوق و با همکاری وزارت کار، امید داریم بتوانیم پوشش دهی خوبی را برای آن دسته از زنان سرپرست خانواری که جزو دهک‌های یک تا پنج هستند و در عین حال تحت حمایت کمیته امداد نیز نیستند، داشته باشیم.

حازم فریپور، دبیر پنجمین مسابقه بین المللی دانش آموزی نور، با اشاره به برگزاری ادوار گذشته این رویداد با موضوع ساخت فیلم‌های علمی و آموزشی ۶۰ ثانیه‌ای اظهار کرد: مسابقه بین‌المللی دانش‌آموزی نور اولین فعالیت در حوزه دانش‌آموزی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و با هدف امیدبخشی، هویت سازی و ترویج علم در میان نوجوانان هر ساله و با گرامیداشت نام یکی از چهره‌های برجسته علم و فناوری جهان اسلام در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

وی گفت: در چهار دوره گذشته بیش از ۱۶ هزار دانش‌آموز از ۱۱ کشور ایران، مراکش، الجزایر، مالزی، هند، ترکیه، عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان و افغانستان در این رویداد شرکت داشته‌اند.

فریپور با اشاره به نامگذاری پنجمین دوره مسابقه دانش آموزی نور به نام دانشمند و ریاضیدان بزرگ اسلام ابوریحان بیرونی، افزود: این دوره از مسابقه با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، پارک فناوری پردیس، ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، انجمن ترویج علم ایران، اتحادیه انجمن‌های معلمان فیزیک ایران، تعدادی از مراکز علمی و پژوهشسراها، بنیاد علمی اکو و کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

به نقل از دبیرخانه مسابقه دانش آموزی نور، وی با اعلام شروع ثبت‌نام پنجمین مسابقه دانش‌آموزی نور برای علاقه‌مندان، یادآور شد: دانش‌آموزان علاقه‌مند می‌توانند در قالب گروه‌های ۲ یا ۳ نفره دانش‌آموزی و یا مشارکت اعضای خانواده خود در این رویداد شرکت کرده و از طریق درگاه www.noor.mstfdn.org آثار خود را تا پایان تیرماه به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.

دبیر پنجمین مسابقه بین‌المللی دانش‌آموزی نور، تصریح کرد: این دوره از مسابقه شامل ساخت فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای و با موضوع عمومی "بینایی و خطاهای بینایی" و موضوع ویژه "ساخت مدل‌های واقعی برای مفاهیم ریاضی" است که در موضوع عمومی به یکصد اثر شایسته و سه اثر منتخب بخش ویژه هدایای نفیسی تعلق می‌گیرد و تقدیر از پژوهشسراها و مدارس با مشارکت برتر صورت خواهد پذیرفت.انسیه خزعلی در حاشیه جلسه نخست ستاد ملی زن و خانواده دولت سیزدهم که روز گذشته با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: جلسه ستاد ملی زن و خانواده بعد از چند ماه کار کارشناسی و فرا قوه‌ای بر روی مصوباتی که قرار بود در این جلسه ستاد پیشنهاد داده شود، برگزار شد.

 وی با بیان اینکه قرار بود چهار پیشنهاد در نخستین جلسه ستاد ملی زن و خانواده دولت سیزدهم ارائه شود که به دلیل کمبود وقت و زمان تنها دو پیشنهاد تصویب شد و فرصت برای سایر پیشنهادات باقی نماند، این را هم گفت که رئیس جمهوری قول دادند در اولین فرصت برای بررسی سایر پیشنهادات جلسه‌ای برگزار شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره جزئیات مصوبات نخستین جلسه ستاد ملی زن و خانواده، توضیح داد: اولین مصوبه مربوط به «صندوق ضمانت  زنان سرپرست خانوار» است. یکی از مشکلاتی که ما در استان‌ها با آن مواجه‌ایم این است که زنان سرپرست خانوار به دلیل نداشتن ضامن نمی‌توانند وام اشتغال دریافت کنند و به همین دلیل بسیاری از اعتباراتی که در این راستا برای زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است، جذب نمی‌شود.

خزعلی تصریح کرد: با تشکیل این صندوق و با همکاری وزارت کار، امید داریم بتوانیم پوشش دهی خوبی را برای آن دسته از زنان سرپرست خانواری که جزو دهک‌های یک تا پنج  هستند و در عین حال تحت حمایت کمیته امداد نیز نیستند، داشته باشیم، البته تعداد این زنان نیز کم نیست و حدودا بیش از ۲ میلیون نفر هستند و امیدواریم بتوانیم حمایت و کمکی برای اینها داشته باشیم.

وی با اشاره به مصوبه دوم این جلسه و با بیان اینکه این مصوبه مربوط به ساختار معاونت و مشاوران امور زنان در وزارتخانه‌ها و سازمانها است، افزود: در این جلسه ارتباطی که معاونت باید با این مشاوران داشته باشد و جایگاهی که این مشاوران باید در وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها داشته باشند مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد این مشاوران ارتقای جایگاه داشته باشند. پست‌هایی به این مشاوران داده شود تا در سطح معاون و مدیر کل باشند و در تصمیم گیری‌های کلان سازمان و وزارتخانه دخالت داده شوند و در تمام شوراها نظر آنها گرفته شود و درواقع صاحب رای و نظر در شوراها باشند.

خزعلی در پایان سخنان خود با یادآوری اینکه در طول هشت سال گذشته تنها سه مرتبه جلسه ستاد ملی زن و خانواده برگزار شده است و با تاکید بر اینکه جلسات این ستاد باید با توجه به نیاز زنان با فاصله کم از هم برگزار شوند، خاطر نشان کرد: امید داریم بتوانیم قانون های حمایتی بانوان را با  با کار کارشناسی در این جلسات ارائه دهیم و این جلسات زود به زود برگزار شوند. در خصوص جلسه بعدی ستاد ملی زن و خانواده نیز امیدواریم بتوانیم در هفته‌های آینده از رئیس جمهوری وقت بگیریم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا