کشف قدیمی ترین شهر جهان
به گزارش سیناپرس، دکتر جس کازانا (Jesse Casana)، چندین سال را به مطالعه عکس های جاسوسی قدیمی خاورمیانه اختصاص داده است. وی اعلام کرد به لطف تصاویر باورنکردنی که توسط یک ماهواره جاسوسی قدیمی گرفته شده، ممکن است اولین و قدیمی ترین شهر جهان را کشف کرده باشد. به اعتقاد وی این عکسهای متعلق به ۵۰ سال پیش می توانند پاسخ های بسیار مهمی را در خود داشته باشند.
دکتر جسی کازانا احساس می کند که این پیشرفت بزرگی است و مطالعه این تصاویر می تواند برخی از اسرار مهم در مورد تل براک (Tell Brak)، شهری قدیمی و باستانی در سوریه را شناسایی کند. وی ادعا می کند قدمت این شهر حدود چهار هزار سال قدیمی تر از اهرام مصر باستان است.
گفته می شود در زمان ثبت این تصاویر، حومه های خاورمیانه بسیار کمتر صنعتی بودند.
وی توضیح داد: ما توانستیم چیزی حدود ۱۰ هزار مکان باستان شناسی ناشناخته را به کمک تصاویر قدیمی ثبت کنیم که در طول تاریخ ۱۵۰ ساله باستان شناسی در خاورمیانه، هیچ کس آن ها را مستند نکرده بود.
تل براک به عنوان یک سکونتگاه کوچک در هزاره هفتم پیش از میلاد شناخته شده، این منطقه در طول هزاره چهارم پیش از میلاد به یکی از بزرگترین شهرهای بین النهرین علیا تبدیل شده است. بقایای این شهر تلی را در ناحیه خابور شمالی در نزدیکی روستای تل براک در استان حسکه تشکیل می دهد.
کاوش ها و بررسی های سطحی نشان داده اند که تل براک به عنوان یک مرکز شهری کمی پیش از شهرهای شناخته شده تر در جنوب بین النهرین مانند اوروک توسعه یافته است.
برای اینکه سکونتگاهی مانند تل براک به همان شکل ظاهر شود، محیط باید توسط رویدادهای طبیعی دگرگون شده باشد. یخبندان و گسترش گرما و تغییرات آب و هوایی باعث افزایش بارندگی و دما شده و منجر به گسترش وسیع علفزارها و انقلاب غذایی شد. انسان های باستان شروع به سکونت و پرورش و محافظت از محصولات خود کردند. این افراد سبک زندگی شکارچی-گردآورنده خود را کنار گذاشتند و در عوض کشاورز شدن را انتخاب کردند.
اتکای انسان به گیاهان زراعی و حیوانات اهلی از این نقطه برای همیشه چشم انداز را تغییر داد. به گزارش سیناپرس، این جمعیت مستقر گسترش یافته و شکارچیان-گردآورنده باقیمانده را تحت تأثیر قرار دادند و منظره را با مزارع، روستاها و در نهایت شهرها تغییر دادند.
در زمان های قدیم خانه ها از گل ساخته می شدند که وقتی در معرض عناصر قرار می گرفتند به راحتی فرو می ریختند. آوارهای اولیه در فرآیند بازسازی تسطیح می شوند و ساختمان های جدید در بالای آن ساخته می شوند، بنابراین بیشتر آنها معمولاً شبیه یک مخروط کوتاه کوتاه هستند.
تل براک با بیش از ۴۰ متر ارتفاع و ۸۰۰ در ۶۰۰ متر مساحت یکی از بزرگترین سکونتگاه ها در منطقه است. اعتقاد بر این است که تا این شهر حدود ۱۳۰۰ سال پیش از میلاد در زمان اقوام مختلف رشد کرده است، زمانی که توسط آشوری ها ویران شد.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: mirror