شناسایی تجهیزات نظامی تیپو سلطان در هندوستان

به گزارش سیناپرس، در پی شناسایی ۴۷  گلوله توپ از قلعه پالاکاد در ایالت کرالا در جنوب هندوستان طی حفاری برای یک خط لوله، باستان شناسان در این منطقه حاضر شده و به کاوش پرداختند. این پروژه در قالب مرمت قلعه چند صد ساله موجود در این منطقه انجام شد.

اعتقاد بر این است که قلعه پالاکاد (Palakkad)، واقع در این منطقه از دوران باستان وجود داشته است، اما اطلاعات زیادی از تاریخ اولیه آن در دست نیست.

این قلعه توسط حیدرعلی پدر تیپو سلطان و حاکم وقت میسور در سال ۱۷۶۶ میلادی بازپس گرفته و بازسازی شد و یکی از بهترین قلعه های حفظ شده در ایالت کرالا محسوب می شود.
طبق بررسی های اولیه باستان شناسان، این گلوله ها توسط ارتش تیپو سلطان پسر حیدرعلی در زمانی که با انگلیسی ها می جنگیدند مورد استفاده قرار داشت. با این حال، هنوز سن دقیق این گلوله های توپ مشخص نشده است. به گزارش سیناپرس، در حال حاضر این آثار تت مطالعه قرار داشته و به زودی به نمایش عمومی گذاشته خواهد شد.

تیپو سلطان نام یکی از پادشاهان و حکام محلی هندوستان در جنوب این کشور است که محدوده قلمرو وی ایالت های کاراناتاکا ، تامیل نادو و بخش هائی از دیگر ایالت های جنوبی هند را شامل می شد.

 مردم هند این شاه را  قهرمان مبارزه با استعمار انگلستان و  سمبل مبارزه و مقاومت  مردم این سرزمین در برابر این استعمارگران متجاوز دانسته و از وی با نام شاه شهید یاد می کنند. به گزارش سیناپرس،  بر اساس متون تاریخی و مستندات باقی مانده ،  مادر این پادشاه ایرانی تبار بوده و وی دارای ریشه ای نیمه هندی و نیمه ایرانی است.  

وی در سال های طولانی حکومت خود که مقارن با دوره ملکه ویکتوریا در انگلستان و اوج قدرت کمپانی هند شرقی در هندوستان بود بارها با سپاهیان انگلیسی جنگیده و آن ها را شکست داد و اصلی ترین مانع نفوذ قدرت انگلستان در جنوب هند محسوب می شد.

وی علاوه بر مبارزه با استعمارگران ، با فتح مناطق هندو نشین و ساخت مساجد ، نقش مهمی در پیشرفت دین اسلام در جنوب هند داشت و این موضوع سبب شده بود تا پادشاهان محلی و کوچک هندو با وی از در دشمنی درآمده و با دشمن اصلی وی یعنی انگلیسی ها متحد شوند. سرانجام این اتحاد ، اولین  شکست تیپو سلطان در  برابر انگلیسی ها بود که سرانجام خوبی برای وی نداشت زیرا وی پس از این شکست مجبور شد دو فرزند خود را به عنوان گروگان به انگلیسی ها بدهد. به گزارش سیناپرس، مقارن با این زمان در فرانسه ناپلئون بناپارت قدرت را به دست گرفته و انگستان در داخل قاره اروپا رقیب جدیدی پیدا کرده بود که اصلی ترین هدف وی ضربه زدن به منافع استعماری انگلستان در هند به شمار می رفت.

به گزارش سیناپرس،به گواه متون تاریخی پس از اینکه ناپلئون فرستادگانی را به دربار تیپو سلطان می فرستد ، حاکمان انگلیسی هندوستان از این موضوع برآشفته شده و درگیری های تازه ای با تیپو سلطان آغاز می کنند. درگیری هایی که سرانجام آن کشته شدن سلطان در میدان نبرد بود و به این ترتیب آخرین سنگر مقاومت هندی ها در برابر استعمار پیر در هم شکسته و برای سال هایی طولانی هندوستان مورد بهره برادی و استثمار قرار می گیرد . 
برای مشاهده تصاویر مقبره تیپو سلطان و خواندن زندگی وی، اینجا را کلیک کنید.

مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: news18.com
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا