بهبود بیماران ام اس با رژیم غذایی کتوژنیک

به گزارش سیناپرس، رژیم کتوژنیک که عمدتاً شامل غذاهایی مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، خامه پر چرب، کره، روغن و سبزیجات غیر نشاسته ای مثل نخود فرنگی، هویج، کلم بروکلی و فلفل است، می تواند برای افراد مبتلا به ام اس بی خطر بوده و علاوه بر آن، باعث شود آن ها خستگی و افسردگی کمتری را تجربه کرده و کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.

محققان دانشگاه ویرجینیا در شارلوتس ویل که در این باره پژوهشی را انجام داده اند، می گویند: رژیم غذایی کتوژنیک که سرشار از چربی، پروتئین کافی و کربوهیدرات کم است، به بدن این اجازه را می دهد تا به جای قند، از چربی به عنوان منبع اصلی انرژی خود استفاده کند، بنابراین مشابه حالت ناشتا عمل می کند. 

به گفته آن ها، این رژیم غذایی همچنین در کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم و بهبود کنترل تشنج در افراد مبتلا به صرع موثر است.به گزارش سیناپرس، با این حال، در افراد مبتلا به ام اس، چنین رژیمی تا به حال به خوبی بررسی نشده بود. این درحالی است که تغییرات رژیم غذایی می تواند راهی کم هزینه برای بهبود سلامت کلی بدن باشد. همین موضوع دلیلی شد که محققان فوق دست به یک فعالیت پژوهشی در این خصوص بزنند.

در این مطالعه 65 بیمار مبتلا به ام اس عودکننده-بهبود یابنده که شایع ترین شکل این بیماری است، مورد آزمایش و بررسی شرایط خود قرار گرفتند.به گزارش سیناپرس، این افراد، به مدت شش ماه از رژیم کتوژنیک استفاده کردند. به طوری که روزانه دو تا سه وعده غذایی کتوژنیک شامل یک تا دو وعده پروتئین کم کربوهیدرات مانند تخم مرغ، ماهی یا گوشت و در کنار آن دو تا چهار قاشق غذاخوری چربی مانند کره، روغن، آووکادو، قیسی یا خامه غلیظ و یک تا دو فنجان سبزیجات غیر نشاسته ای مانند خیار، سبزیجات برگ دار یا گل کلم مصرف کردند.

پیوستگی این رژیم غذایی با آزمایش‌های روزانه ادرار جهت اندازه‌گیری کتون‌ها، یعنی متابولیت‌هایی که بدن هنگام سوزاندن چربی‌ها تولید می‌کند، کنترل می شد. 

علاوه بر این، آزمایش ها و نظرسنجی هایی جهت ارزشیابی سطح سلامت جسمانی و کیفیت زندگی افراد، پیش از شروع رژیم غذایی و پس از گذشت سه و شش ماه از شروع آن انجام شد.به گزارش سیناپرس، محققان همچنین با بررسی نمونه خون شرکت کنندگان، بهبود نشانگرهای التهابی آن ها را تشریح کردند.

در پایان این مطالعه، محققان دریافتند که افراد فوق، نه تنها چربی بدن کمتری داشتند، بلکه میزان خستگی و افسردگی آن ها نیز به مراتب کاهش یافته بود.به گزارش سیناپرس،  آن ها اظهار داشته اند: مطالعه ی ما شواهدی را ارائه می‌کند که رژیم کتوژنیک نه تنها می تواند برای بیماران ام اس، بی ‌خطر و مفید باشد، بلکه قادر است برخی از علائم آن ها را در یک دوره ی شش ماهه کاهش دهد. 

با این حال، به گفته آن ها، هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص مورد نیاز است، زیرا خطرات احتمالی مرتبط با رژیم های کتوژنیک، مثل سنگ کلیه، مشکلات گوارشی و کمبود مواد مغذی باید با دقت بیشتری بررسی شوند.

به گزارش سیناپرس، آن ها توصیه کرده اند که افراد مبتلا به ام اس قبل از ایجاد هر گونه تغییر قابل توجهی در رژیم غذایی شان، با پزشک خود مشورت کنند و در حین رژیم کتوژنیک نیز به طور منظم تحت نظر پزشک و متخصص تغذیه باشند.

گفتنی است این گزارش در هفتاد و چهارمین نشست سالانه آکادمی نورولوژی آمریکا، بزرگ ترین انجمن متخصصان مغز و اعصاب جهان ارائه شده است.

ترجمه: سنا دلفیه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا