تغذیه سالم، کلید اجتناب از دیابت بارداری

به گزارش سیناپرس، چاقی یک عامل خطر مهم برای زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری است و تعداد فزاینده ای از زنان دارای اضافه وزن یا چاق هستند. به گفته پژوهشگران، رژیم غذایی نقش موثری در چاقی و شروع دیابت بارداری دارد.

این مطالعات که دردانشگاه و بیمارستان تورکو فنلاند انجام شد به بررسی ارتباط بین دریافت رژیم غذایی و شروع دیابت بارداری در ۳۵۱ زن باردار دارای اضافه وزن یا چاق پرداخت. مواد غذایی دریافتی تمام شرکت کنندگان بر اساس ثبت روزانه غذاها محاسبه شده و در دو الگوی غذایی گروه بندی شدند.

یک گروه الگوی غذایی سالم و گروه دیگر الگوی غذایی ناسالم داشت. کیفیت کلی این دو گروه رژیم غذایی با درنظر گرفتن  پتانسیل التهابی مواد غذایی مشخص شد.
لوتا پاجونن (Lotta Pajunen) پژوهشگر ارشد این مطالعه درباره یافته های فوق گفت: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم در اوایل بارداری، خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد.
او در ادامه توضیحاتش افزود: این مطالعه به وضوح نشان داد که رژیم غذایی که نشانگرهای التهابی درجه پایین را در بدن افزایش می دهد با افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری مرتبط است. به گزارش سیناپرس،گفتنی است که مصرف بیشتر چربی های اشباع شده نیز با دیابت بارداری مرتبط است. محققان خاطرنشان کردند که مصرف چربی های اشباع شده باعث افزایش التهاب بدن می شود.
به گزارش سیناپرس، محققان مصرف یک رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را برای کاهش خطر ابتلا به دیابت به زنان باردار پیشنهاد می کنند. به گفته پژوهشگران، دوری از چربی های اشباع شده نیز اهمیت ویژه ای دارد. ممکن است در ابتدای دوران بارداری برخی مادران دارای اضافه وزن یا چاق، نیاز به مراجعه به متخصص تغذیه داشته باشند تا از راهنمایی های غذایی مناسب در اوایل بارداری بهره مند شوند. 
شرح کامل این مطالعات و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی BelMarraHealth منتشر شده است.

مترجم: مهدی فلاحی پناه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا