پیشگیری از واردات با اتکا به توانمندی های فناوران ایرانی

حسین بختیاری، معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز به اهمیت برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی ایران در هفته پژوهش اشاره کرد و در این خصوص به سیناپرس گفت: هدف از برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در هفته پژوهش در چند مقوله قابل بررسی است. نخستین هدف این است که شرکت های فناور بتوانند با حضور در این نمایشگاه، شرکت های مشابه و مشتریان و همکاران خودشان را پیدا کنند. این هدف مهمترین مزیت نمایشگاه های دستاوردهای پژوهشی در هفته پژوهش است.

وی افزود: همچنین افراد بازدید کننده که نیاز به فناوری و محصول فناورانه دارند با حضور در این نمایشگاه می توانند نیاز خودشان را برطرف کنند یا محصول شان را به فروش برسانند. از سوی دیگر، بازدید مسوولان از این نمایشگاه باعث می شود تا آنها با دستاوردها، ظرفیت ها و توانمندی های بخش خصوصی آشنا شوند و در نهایت بتوانند در تصمیم گیری های خودشان برای پیشگیری از واردات، رفع چالش ها و مشکلات بخش صنعت و دولتی از ظرفیت ها و توانمندی های فناوران کشور استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بازدید دانش آموزان و دانشجویان از این نمایشگاه ها باعث می شود فرهنگ فناوری ترویج پیدا کند و عملا ما شاهد این باشیم که حس خودباوری در بسیاری از جوانان ایران تداعی شود.

وی درباره عمده فعالیت پارک های علم و فناوری گفت: در حال حاضر پارک های علم و فناوری به دو دسته تقسیم می شوند. یک سری از پارک ها به صورت عمومی هستند و به همه صنایع کشاورزی، فناوری اطلاعات، پزشکی و سلامت و … خدمات  ارایه می دهند. اغلب پارک ها بنابر مزیت استانی شان این خدمات را توسعه و گسترش می دهند و به آن سمت و سو می روند. برخی از پارک ها نیز مانند پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی ، ITC و کشاورزی برخی از این خدمات را به صورت تخصصی ارایه می دهند.

وی ادامه داد: پارک علم و فناوری البرز نیز با تکیه بر مزیت‌ های رقابتی استان البرز و با استفاده از علاقمندی و توانمندی مدیران و کارشناسان خود و با بهره‌ گیری از تعاملات استانی و ملی و به کارگیری هرچه بهتر فرصت‌ ها و نقاط قوت موجود، ماموریت ‌های اصلی خویش را در جهت رسیدن به چشم‌ انداز و اهداف کلان پارک تبیین کرده است.

وی به فعالیت 70 شرکت فناور این پارک اشاره کرد و اظهارداشت: هم اکنون 30 شرکت در مرحله رشدی و 40 شرکت نیز در مرحله پارکی قرار دارند. این شرکت ها  تاکنون حدود هزار میلیارد تومان گردش مالی به همراه داشته اند و به صورت رسمی نیز به مراجع مختلف معرفی شده‌اند.

وی درباره نحوه حمایت پارک علم و فناوری البرز از این شرکت های فناور به سیناپرس گفت: در حال حاضر پارک علم و فناوری البرز مانند سایر پارک ها علاوه بر بحث استقرار، آموزش و مشاوره، به بازاریابی و شبکه سازی این شرکت ها کمک می کند و تسهیلات کم بهره و پر بهره ارایه می دهد. استفاده از ظرفیت های پارک برای فروش و توسعه محصولات شرکت های فناور نیز از دیگر تسهیلات پارک علم و فناوری البرز به این شرکت هاست.

گفتگو: فرزانه صدقی

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا