میگرن از بدن در برابر دیابت محافظت می‌کند

محققان انجمن شیمی آمریکا با مطالعه ارتباط بین میگرن و دیابت در موش‌ها دریافتند پپتیدهایی که در میگرن موجب بروز درد می‌شوند، توانایی اثرگذاری بر میزان تولید انسولین را از طریق افزایش تعداد سلول‌های تولیدکننده انسولین در پانکراس دارند.

پپتیدها پلیمرهای کوچکی هستند که از به هم پیوستن اسیدهای آمینو در زنجیره‌های کوتاه تشکیل می‌شوند.

پیش از این محققان می‌دانستند که دو نوع پپتید موسوم به CGRP و PACAP در سیستم عصبی وجود دارند که نقش مهمی در ایجاد دردهای میگرنی ایفا می‌کنند.

اکنون مشخص شده است این پپتیدها به همراه پپتید دیگری موسوم به آمیلین در پانکراس نیز وجود دارند و میزان ترشح انسولین در سلول‌های بتا را افزایش می‌دهند.

با وجود این که ارتباط بین دو بیماری هنوز به درستی مشخص نشده است، به اعتقاد محققان همین افزایش میزان سلول‌های بتا و ترشح انسولین عامل مهمی است که از بدن در برابر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ محافظت می‌کند.

به اعتقاد محققان شناسایی این ارتباط بین پپتیدهای عامل درد در میگرن و میزان ترشح انسولین در بدن، هدف‌های جدیدی را برای توسعه روش‌های درمانی و تولید داروهای جدید برای مقابله با میگرن و دیابت نوع ۲ فراهم می‌کند.

قرار است نتایج این تحقیقات در انجمن شیمی آمریکایی ارائه شود.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا