تاثیر نمک بر ابتلا به سرطان معده
سینا پرس : مطالعات جدید نشان می دهند که مصرف بیش از حد نمک علاوه بر ایجاد فشار خون بالا و بیماری های قلبی – عروقی ، می تواند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد .
مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان معده ، تثبیت عفونت به وسیله یک نوع باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) است که باعث ایجاد التهاب و عفونت در معده شده و در نهایت سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود .
لازم به ذکر است که هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) گونه ای از باکتری هلیکوباکتر بوده و شایع ترین موجود ذره بینی است که انسان ها را به عفونت مبتلا می سازد . بیش از نیمی از مردم دنیا به این باکتری آلوده هستند . باکتری مذکور عامل اصلی بیماریی هایی همانند زخم معده ، ناراحتی های بخش ابتدایی روده و معده به حساب می آید .
جان آترتون (John Atherton) ، دبیر بخش گاستروانترولوژی یا علم مطالعه دستگاه گوارش ایالات اروپا (United European Gastroenterology Secretary) به عنوان یکی از محققان مشارکت کننده در این پروژه پژوهشی اعلام کرد که پژوهشگران هنوز به طور دقیق نمی دانند که چرا مصرف نمک بالا خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد اما مطالعات نشان می دهند که ممکن است نمک زیاد به رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده کمک کرده و باعث شود تا این باکتری ها سلول های بیشتری از معده را به عفونت دچار کنند که در نهایت افزایش این عفونت در ایجاد سلول های سرطانی کمک می کند . سازمان بهداشت جهانی (WHO) در دستور العمل هایش در رابطه با این مساله اعلام کرده که روزانه بیش از 5 گرم نمک (برابر با یک قاشق چای خوری) نباید مصرف شود . باید بین خانواده ها برنامه ای اجرا شود که بیش از این مقدار نمک به غذاها و مواد غذایی اضافه نشود و در ضمن نمکی که در غذاهای روزانه استفاده می شود را کافی دانسته و به طور جداگانه به آنها نمک اضافه نشود چرا به در آن صورت به طور حتم مصرف نمک به دو برابر افزایش پیدا می کند .
به باور بسیاری از پزشکان مردم باید بدانند که مصرف بیش از اندازه نمک همان طور که به ایجاد بیماری فشار خون و بیماری های قلبی – عروقی می انجامد ، به ابتلای بیماری سرطان معده نیز کمک می کند . از سوی دیگر به گفته پژوهشگران ، مصرف کم نمک خطر ابتلا به سرطان معده را به طور حتم کاهش خواهد داد .