تغذیه علمی برای تقویت سیستم ایمنی علیه کرونا

دانشمندان عفونت ناشی از ویروس کرونای جدید را در میمون ها ارزیابی کرده و دریافتند که اگر واکنش آنتی بادی ها به حد مطلوب نرسد، سلول های T سیستم ایمنی ممکن است در محافظت بدن در برابر این ویروس وارد عمل می شوند.

به گفته دن باروچ (Dan Barouch) از مرکز پزشکی بت دیکانس (Beth Deaconess) در ایالات متحده آمریکا، این یافته ها می تواند در پیدا کردن راه درمانی این بیماری و یا ساخت واکسن های نسل بعدی، داروها و روش های درمانی مبتنی بر آنتی بادی و استراتژی های بهداشت عمومی در برابر کووید ۱۹ مفید واقع شود.

مطالعات و پژوهش های پیشین نشان می دهند که ابتلا به کرونای سارس ۲ در میمون های دم کوتاه راسوس (rhesus) آنها را از قرار گرفتن در معرض مجدد این ویروس محافظت می کند. در نتیجه باروچ و همکارانش آنتی بادی را از این میمون های بهبود یافته اند از عفونت کرونا، جمع آوری کردند. آنها این آنتی بادی های جمع آوری شده را در غلظت های مختلف به ۱۲ میمون های دم کوتاه تزریق كرده و مشاهده كردند که محافظت میمون ها با توجه به دوز دریافت شده، متفاوت بوده است.

به گفته این محققان، میمون هایی که مقادیر بیشتری آنتی بادی دریافت کردند به طور کامل از بیماری محافظت شدند در حالی که حفاظت میمون هایی که دوز کمتری دریافت کردند، کمتر بوده است و کنترل ویروس در آنها سخت تر صورت می گیرد.

در هر صورت اگر سطح آنتی بادی ها ناکافی باشند، سلول های T نیز مفید هستند. باروچ معتقد است كه واكسن های آينده ممكن است به جای كارآيی بالينی بر اساس ارتباطات ايمنی مجوز لازم داشته باشند. بنابراین بهترین روش در مقابله با ابتلای به بیماری کووید ۱۹ تقویت سیستم ایمنی بدن است. این امر به خوردن مواد غذایی مناسب بستگی دارد. پس با ایجاد یک سیتم ایمنی قوی می توان بدنی سالم و تندرست داشت. در اینجا به معرفی چند نوشیدنی مقوی برای سیستم ایمنی از دید متخصصان علم تغذیه می پردازیم:

آب کدو تنبل

آب کدو تنبل که حاوی دانه های آن نیز باشد سرشار از موادی چون روی، منیزیم و فیبر، سه ماده مغذی ضروری برای حفظ سیستم ایمنی سالم است که به کاهش التهاب نیز کمک می کند. برای تهیه این نوشیدنی بهتر است دانه های کدو را از شب قبل در آب خیس کنید تا کاملا نرم شود. آب را با سبد از دانه های کدو تنبل جدا کرده و به دانه ها نمک بزنید تا پس از ۳۰ ثانیه آنها را به پودر تبدیل کنید. مخلوط آن با آب را بنوشید.

آب گوجه فرنگی

گوجه فرنگی تازه حاوی اسید فولیک است که خطر عفونت را کاهش می دهد. آب گوجه فرنگی همچنین طیف گسترده ای از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های قوی را فراهم می کند که فواید بی شماری برای بدن دارد. برای تهیه این نوشیدنی کافی است گوجه فرنگی های خرد شده را برای حدود سی دقیقه روی حرارت متوسط بپزید و درون غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا به صورت یک نوشیدنی غلیط تبدیل شود سپس ان را مصرف کنید.

نوشیدنی رنگین

برای تهیه این نوشیدنی باید از چغندر، هویج، زنجبیل و سیب استفاده کنیم. مخلوط این مواد، نیروگاهی مغذی است که علائم التهابی را کاهش داده و به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند. لازم به ذکر است که این نوشیدنی در مقابله با علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا نیز مفید خواهد بود.

شرح کامل این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله طبیعت (Nature) به چاپ رسیده و قابل دسترس است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا