افزایش ۵ برابری محتوای فارسی در فضای مجازی
به گزارش مهر، در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه کشور که به تازگی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است سرفصلی مجزا به فناوری اطلاعات و ارتباطات اختصاص یافت.
این سیاستهای کلی بر پایه محورهای سهگانه «اقتصاد مقاومتی»، «پیشتازی در عرصه علم و فناوری» و «تعالی و مقاومسازی فرهنگی» و با در نظر گرفتن واقعیتهای موجود در صحنه داخلی و خارجی تنظیم شده است تا با تحقق اهداف برنامه ششم، به ارائه الگوی برآمده از تفکر اسلامی در زمینه پیشرفت که به طور کل مستقل از نظام سرمایهداری جهانی است، کمک کند.
در سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه که دارای ۸۰ بند و ۸ سرفصل است، سرفصلی جداگانه با ۷ بند، الزامات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را تعیین می کند.
طبق الزامات این سرفصل، ایران موظف به کسب جایگاه برتر منطقه در توسعه دولت الکترونیک در بستر شبکه ملی اطلاعات شده است.
توسعه محتوا در فضای مجازی براساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور تا حداقل ۵ برابر وضعیت کنونی و بومیسازی شبکههای اجتماعی از دیگر الزامات این برنامه است.
در برنامه ششم توسعه، ایجاد، تکمیل و توسعه شبکه ملی اطلاعات و تأمین امنیت آن، تسلط بر دروازههای ورودی و خروجی فضای مجازی و پالایش هوشمند آن و ساماندهی، احراز هویت و تحول در شاخص ترافیکی شبکه به طوری که ۵۰ درصد آن داخلی باشد نیز تکلیف شده است.
بهرهگیری از موقعیت ممتاز کشور با هدف تبدیل ایران به مرکز تبادلات پستی و ترافیکی ارتباطات و اطلاعات منطقه و گسترش حضور در بازارهای بینالمللی، حضور مؤثر و هدفمند در تعاملات بینالمللی فضای مجازی و نیز افزایش سهم سرمایهگذاری زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تا رسیدن به سطح کشورهای برتر منطقه از دیگر الزامات برنامه ششم توسعه است که باید تا سال ۱۴۰۰ اجرایی شود.
در این برنامه بر توسعه فناوری فضایی با طراحی، ساخت، آزمون، پرتاب و بهرهبرداری از سامانههای فضایی و حفظ و بهرهبرداری حداکثری از نقاط مداری کشور نیز تاکید شده است.
در برنامه ششم توسعه اقتصادی کشور فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان حوزه راهبردی صنعتی تلقی شده و بر اولویت دادن به آن و نیز افزایش ضریب نفوذ آن تاکید شده است.
No tags for this post.