تهوع آورترین روش انتقال ویروس کرونا
۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان میگذرد. از آنجا که هنوز واکسن موثری برای کووید ۱۹ کشف نشده است، دولتها تنها میتوانند به امید کنترل شیوع ویروس در جامعه، اقدام به اعمال قوانین سختگیرانه کنند.
شناسایی افراد بیمار و قرنطینه آنها یکی از موثرترین روشها برای کنترل و مدیریت همه گیری کرونا است، بنابراین دانشمندان به طور پیوسته اقدام به کشف و آگاه سازی عمومی نسبت به علائم ابتلا به این بیماری میکنند. تب، سرفههای ممتد و خشک، تنگی نفس، بثورات پوستی و از دست دادن حس بویایی و چشایی از رایجترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ است.
دانشمندان انگلیسی به تازگی اقدام به تشریح علائم گوارشی ابتلا به کرونا کرده اند. آنها اعلام کردند مشکلات گوارشی یکی از رایجترین علائم ابتلا به کروناست به طوری که حتی افرادی که دچار بهبودی شده اند نیز هنوز از این مشکلات گلایه دارند. اسهال، حالت تهوع و دل آشوبی، استفراغ و ناراحتیهای شکمی از جمله رایجترین مشکلات گوارشی است که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ از آن شکایت دارند.
در یکی از تحقیقات، دانشمندان اقدام به تجزیه و تحلیل مدفوع و احتمال انتقال دهانی – مدفوعی ویروس کرونا کردند. این امر یکی از مواردی است که احتمال وقوع آن وجود دارد. محققان با بررسی بیش از یک هزار فرد مبتلا به کرونا و بستری شده در دهها بیمارستان در چین اعلام کردند، نزدیک به ۱۰ درصد آنها مشکلات گوارشی داشته اند. از این میان، ۵ درصد از حالت تهوع یا استفراغ و نزدیک به ۴ درصد از اسهال رنج میبردند.
تحقیقات دانشمندان آمریکایی بر روی بیش از ۲۰۰ بیمار با میانگین سنی ۵۴ سال نشان داد، بیش از ۴۸ درصد بیماران از مشکلات گوارشی شکایت داشتند. شواهد نشان میدهد افرادی که علائم گوارشی ابتلا به کووید ۱۹ را نشان میدهند، به دلیل شدت بیماری به مدت بیشتری در بیمارستان بستری میشوند. طبق تحقیقات ۶۰ درصد بیماران کرونایی که علائم گوارشی نداشتند پس از مدتی از بیمارستان مرخص شدند، این در حالی است که تنها ۳۴ درصد بیمارانی که دارای علائم گوارشی بودند از بیمارستان مرخص شده اند.
متخصصان آمریکایی تاکید دارند مدفوع میتواند یکی از راههای بسیار آسان برای انتقال ویروس کرونا در میان افراد باشد. از این رو، بسیار اهمیت دارد که افراد در همه گیری ویروس کرونا بهداشت فردی را با دقت بیشتری رعایت کنند. ویروس کرونا میتواند در نتیجه رعایت نکردن نکات بهداشتی و از طریق تکههای مدفوع باقی مانده در بدن افراد به دیگران منتقل شود. برای مثال فرد پس از خارش قسمت های حاوی تکه های مدفوع و تماس دست آلوده با مواد غذایی، باعث انتقال ویروس از راه دهان می شود.
البته باید بر این نکته تاکید داشت به علت آنکه در فرهنگ جوامع غربی مردم در توالت از دستمال برای پاک کردن مدفوع خود استفاده میکنند، خطر شیوع ویروس کرونا از این طریق زیاد است، اما در جوامع خاورمیانه که مردم به دلیل سنتهای خود از آب برای شست و شو استفاده میکنند به میزان قابل توجهی از خطر شیوع کرونا از این طریق کاسته میشود و نباید نگران انتقال ویروس از این طریق در جوامع اسلامی بود. با این حال، باید پس از هر بار اجابت مزاج به مدت ۳۰ ثانیه دستها را با آب و صابون مایع شست.
انگلیس یکی از بدترین آمارهای شیوع ویروس کرونا را در قاره اروپا دارد. تاکنون ۴۲۰ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده و از این میان، ۴۲ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
علائم گوارشی پیش از سایر علائم خود را نشان می دهد
محققان میگویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و بخصوص پیش از علائم تنفسی خود را نشان میدهد. مطالعات بر روی بیش از ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در چین و ۱۸ کشور دیگر نشان میدهد، مشکلات گوارشی یکی از علائمی بوده است که بیماران پیش از سایر علائم از آن شکایت داشته اند.
دانشمندان در تحقیقات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده میشود بی اشتهایی و اسهال است. همچنین حال تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند. محققان چینی در تحقیقات خود پی بردند برخی از بیماران دارای دردهای شکمی هستند. محققان در مطالعات مختلف در خارج از چین نیز دردهای شکمی را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده کرده بودند.
مطالعات در استان هوبی چین، جایی که برای نخستین بار ویروس کرونا از شهر ووهان این استان به سایر جهان شیوع پیدا کرد، نشان داد همزمانی وقوع ۳ علائم گوارشی شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال در میان بیماران کرونایی بصورت گسترده دیده شده است. مطالعات در کشورهای دیگر نیز نشان میدهد، همزمانی وجود ۲ علامت اسهال و دردهای شکمی در این بیماران بیشتر از موارد گزارش شده در چین بوده است.
این مطالعات همچنین نشان داد بیمارانی که علائم گوارشی داشته اند، احتمال بیشتری دارد که دچار کرونای شدید شده و در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بستری شوند. دانشمندان تاکید دارند این مطالعات تایید میکند که مشکلات گوارشی یکی از رایجترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ در انسان است.
منبع:باشگاه خبرنگاران
No tags for this post.