با این رژیم غذایی از سرطان پستان پیشگیری کنید

پژوهشگران  در مطالعات اخیر خود به بررسی داده‌های مربوط به 20 مطالعه مختلف پرداختند که در آن‌ها اطلاعات پزشکی و سلامت میلیون زن در سراسر جهان بررسی‌شده بود. بر اساس این مطالعات مشخص شد مصرف فیبر می‌تواند تا 8 درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

لازم به توضیح است که این مطالعات فقط شامل کار آزمایی های آینده‌نگر است که در آن یک کار آزمایی برگزارشده و نتایج مطالعه باگذشت زمان به‌صورت جدول‌بندی تهیه می‌شوند.

 تصور می‌شود که کار آزمایی های آینده‌نگر اعتبار بیشتری نسبت به مطالعات گذشته‌نگر و رژیم‌های غذایی در حوزه سرطان دارند. در حقیقت این موضوع که از زنان بیمار و مبتلابه سرطان پستان پرسیده شود چه غذاهایی درگذشته می‌خوردید، چندان نتیجه‌بخش نخواهد بود اما بررسی رژیم غذایی گروه گسترده‌ای از افراد و مطالعه میزان ابتلا به سرطان پستان در آن‌ها می‌تواند به پژوهشگران در بررسی نقش رژیم غذایی در ابتلا به سرطان پستان کمک کند.

گفتنی است سرپرستی این تیم تحقیقاتی بر عهده پژوهشگر ایرانی‌الاصل دانشگاه هاروارد، دکتر مریم فروید (Maryam Farvid) قرار دارد.

در این بررسی، علاوه بر کاهش کلی ریسک، فواید ضد سرطانی فیبر که در زنان در هر رده سنی قابل‌استفاده است نیز وجود دارد. در این مطالعه مشخص شد مصرف مقدار زیاد فیبر در رژیم غذایی با كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان قبل از یائسگی و پس‌ازآن به‌طور قابل‌توجهی همراه است.

مصرف فیبرها در کاهش انسولین در گردش و فاکتورهای رشد و همچنین کاهش سطح استروژن مؤثر است. تمامی این موارد در ابتلا به سرطان پستان و پیشرفت این بیماری نقش ایفا می‌کنند.

دکتر لورن کاسل (Lauren Cassell) مدیر بخش جراحی و بیماری‌های پستان در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک درباره موضوع فوق گفت: با توجه به این موضوع که خطر ابتلا به سرطان سینه همواره وجود داشته و موضوع مهمی در سلامت زنان محسوب می‌شود، ما همیشه به دنبال راه‌هایی هستیم که بتوانیم خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهیم.

دکتر کاسل در مورد چگونگی عملکرد جادویی فیبر اظهار داشت: فرض ما بر این است که مصرف فیبرها در کاهش انسولین در گردش و فاکتورهای رشد و همچنین کاهش سطح استروژن مؤثر است. تمامی این موارد در ابتلا به سرطان پستان و پیشرفت این بیماری نقش ایفا می‌کنند.

در این پژوهش خاطرنشان شده است که زنان آمریكایی معمولاً تقریباً نیمی از (45٪) فیبر غذایی خود را از غلات سبوس‌دار و سایر غلات دریافت می‌کنند. سبزیجات منبع حدود 23٪ فیبر موجود در رژیم غذایی آن‌ها بوده و مابقی فیبر موردنیاز نیز بین میوه‌ها، آجیل، لوبیا و دانه تقسیم می‌شوند. از سوی دیگر این مطالعه نشان داد که فیبر موجود در رژیم غذایی از کجا تأمین می‌شود.

از سوی دیگر تمامی این منابع فیبر دارای ارزش مشابهی بوده و به نظر می‌رسد کاهش خطر برای مصرف تمام منابع فیبر مشابه است. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه، دریافت میزان بالای فیبر روزانه فواید مشابهی برای انواع مختلف سرطان پستان دارد.

به گفته پژوهشگران، یافته‌های مطالعه حاضر دستورالعمل‌های رژیم غذایی انجمن سرطان آمریکا برای مصرف غذاهای سرشار از فیبر کل، ازجمله میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را تائید می‌کند.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی سرطان (journal Cancer) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا