جایگاه کتاب‌های علمی در نمایشگاه با استراتژی باغ کتاب

برگزاری سالیانه نمایشگاه بین المللی کتاب در تهران می تواند بهترین فرصت برای آشتی دادن کتاب و مخاطبان آن باشد.این رخداد بزرگ فرهنگی تجلی تلاش‌های علمی و کارشناسانه در کشور است که به‌ صورت مکتوب برای ترویج فرهنگ مطالعه و ارتقای سطح فرهنگ در جامعه برگزار می‌شود.

سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب با شعار «نه به کتاب نخواندن» در واقع بهانه ای برای دوستداران اهل کتاب به شمار می‌رود تا با حضور در فضایی مشترک در مقوله مسایل فرهنگی با نگرشی نوین به کاوش بپردازند و از دیدگاه های مختلف در این عرصه بهره ببرند.

محمدهادی ناصری طاهری، مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل نهاد کتابخانه‌ های عمومی کشور، برگزاری سالیانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را محلی برای تبادل افکار و پیام دانست و در این خصوص گفت: نداشتن شناخت صحیح از موضوع مطالعه برای افراد یکی از دلایل پایین بودن سطح سرانه مطالعه به شمار می رود که این مقوله در میان مردم و مسوولان فراوان دیده می شود. فرهنگ مطالعه در میان خانواده جایگاهی ندارد و هضم این مطلب برای آنها که باید کتاب بخوانند بسیار سنگین به نظر می آید. افراد با این تفکر که باید کتاب خواندن را در فضایی بسیار آرام انجام دهند از این موضوع چشم پوشی می کنند و اگر کتابی داشته باشند تنها جنبه تزیینی در گوشه کتابخانه های آنان دارد.

وی افزود: اگر کتاب‌هایی با محتوایی ساده منتشر شود که پاسخگوی نیازهای اولیه مردم باشد، فرهنگ مطالعه در خانواده ها گسترش پیدا می کند. همچنین اگر کتاب هایی با تصاویر ساده، قصه و حکایت های روان برای بچه ها چاپ شود، به تدریج مطالعه این گونه کتاب ها، زمینه ساز ورود افراد به مطالعه کتاب های علمی تر با سطح اطلاعات بالاتری خواهد شد.

به گفته وی، نگارش ساده کتاب ها همراه با جذابیت سبب می شود تا نیازهای مخاطب برطرف شود یعنی بتواند جایگزین مناسبی برای بازی ها و سرگرمی های الکترونیکی باشد.

وی بیان کرد: جاذبه های جدید همراه با رشد فناوری سبب شده است تا کتاب به حاشیه رانده شود اما باید دانست که هیچ موضوعی نمی تواند جای کتاب و مطالعه کردن را بگیرد. کتاب باید به عنوان مهمترین پدیده فرهنگی در سطح جامعه برای همه مردم از اهمیت برخوردار باشد.

وی تصریح کرد: ساخت بهترین کتابخانه ها و در دسترس بودن کتاب های جذاب و مفید برای خوانندگان یکی از راهکارهای گسترش فرهنگ کتابخوانی به شمار می رود. در این زمینه نویسندگان نیز باید در تولید کتاب های خود دقت لازم را به خرج دهند و برای قشر و گروه خاصی کتاب ننویسند و عموم مردم را در نظر بگیرند و متناسب با سلیقه همگان به نگارش بپردازند.

وی گفت: همچنین عرضه کتاب در نمایشگاه بین المللی کتاب به طور سنتی دیگر نمی تواند پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشد. باید در سند چشم‌انداز کتاب و کتاب‌خوانی به گسترش شبکه های مجازی و دسترسی آسان مخاطبان به فایل ها و نسخه های اینترنتی کتاب توجه خاصی شود زیرا آینده نشر؛ تبلیغ و انتشار آثار را دستخوش تغییر می کند.

استراتژی باغ کتاب در حوزه علم و فناوری

مجید حسینی، مدیرعامل باغ کتاب تهران در تشریح برنامه‌های این مجموعه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب، گفت: امسال برای نخستین‌بار با استراتژی تبلیغ علم، نوآوری و تولید داخلی در نمایشگاه کتاب حضور پیدا می کنیم و به دنبال آن هستیم با راه اندازی فرهنگسرای کتاب فضای مناسبی را برای آشنایی مخاطبان به ویژه کودکان با کتاب‌های علمی روز دنیا فراهم آوریم.

وی ویژه‌ترین اقدام باغ کتاب در نمایشگاه کتاب را ارایه کارت باشگاه مشتریان عنوان کرد و گفت: برای اولین بار عضوگیری باشگاه مشتریان باغ کتاب را خواهیم داشت که مخاطبان باغ کتاب می توانند با ثبت نام و استفاده از این کارت در این مجموعه برای خرید کتاب، سالن های سینما، خانه کودک، باغ های علم کودک و نوجوان و … از تخفیف های ویژه بهره مند شود و میزان این تخفیف‌ها به زودی اعلام می شود.

به گفته مدیر عامل باغ کتاب، بخشی از خانه کودک در نمایشگاه کتاب دایر می‌شود و کودکان ۲ تا ۸ سال می توانند از این امکانات به طور رایگان استفاده کنند.

حسینی با بیان اینکه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، امکانات تمامی بخش های پرمخاطب باغ کتاب به مصلی منتقل می شود، گفت: ۱۰ دستگاه اصلی تالار علم باغ کتاب، در غرفه باغ کتاب نمایش داده می شود و با راه اندازی باشگاه رباتیک امکان ارایه آموزش های رباتیکی فراهم شده است.

وی حضور نویسندگان بنام و خواندن کتاب در فرهنگسرای کتاب را از دیگر برنامه ها معرفی و عنوان کرد: غرفه نشر شهر امسال با عرضه ۳۲ عنوان کتاب در حوزه علم و غرفه بازباران با ارایه لوازم التحریر ایرانی پذیرای مخاطبان است.

گفتنی است سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران امسال با شعار «نه ؛ به کتاب نخواندن»  از 12 الی 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می شود.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

یک دیدگاه

  1. با توجه به آمار ها انجام هر کاری برای افزایش سرانه مطالعه لازم است و باید تلاش جدی در این راستا انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا