ورود ظرفیت‌های بین‌المللی به جشنواره نوزدهم شیخ بهایی/ فن آفرین‌های هنر انیمیشن داوری می‌شوند

سید مهدی ابطحی‌فروشانی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که به همت این شهرگ تحقیقاتی برگزار شده است؛ گفت: یکی از رخدادهای مهم در سال‌های اخیر ورود ظرفیت‌های بین‌المللی به جشنواره شیخ بهایی با همکاری روابط بین‌الملل وزارتخانه علوم و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بوده است. از همین رو در جشنواره نوزدهم نمایندگانی از کشورهای مختلف مانند چین، شاخه‌های مختلف یونسکو، ایتالیای جنوبی و آسیای میانه در این جشنواره حضور خواهند داشت.

 

صادرات ۶۰ میلیون دلار ی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

به گزارش خبرگزاری سینا، وی با بیان این مطلب که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۵ همت گردش مالی داشته است؛ گفت: علاوه بر گدش مالی ۳۵ همتی، قریب به ۶۰ میلیون دلار صادرات داشته و حدود ۹۷۰۰ نفر در شهرک مشغول به کار شدند.

سید مهدی ابطحی‌فروشانی ادامه داد: نیمه اول دهه ۷۰ علم و فناوری در کشور بنیانگذاری و اولین پارکی که ایجاد شد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بود و اکنون ۳۰ سال از تاسیس این شهرک می گذرد. همچنین فرهنگ سازی عمومی و رشد اقتصاد دانش‌بنیان از طریق رشد شرکت‌ها دو هدف عمده ای است که شهرک علمی و تخقیقاتی اصفهان پیگیری کرده است.

وی افزود: شاخص موفقیت در تحقق این دو هدف، میزان درآمد است و به نظر می‌رسد که در مدت این ۳۰ سال در مسیر کارآفرینی، دارای ادبیات شناخته شده‌ای است، ضمن اینکه در این مدت از اقتصاد دانش بنیان حمایت شده و قوانین مناسب برای آن نیز  تدوین شده است و به دنبال آن تمام استان‌های کشور برای تقویت ظرفیت های دانش بنیانی خود تلاش می‌کنند.

ابطحی با تاکید بر اینکه پس از گذشت ۳۰ سال شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از پارک های کشور، ۷۶۲ شرکت را در خود جای داده است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۵ همت گردش مالی داشته و قریب ۶۰ میلیون دلار صادرات داشته و حدود ۹۷۰۰ نفر در شهرک مشغول به کار شدند.

 

سید مهدی ابطحی رئیس پارک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معظمی رئیس اداره روابط عمومی شهرک

 

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان چالش گلوگاهی پارک ها را اعتبارات دانست که برای تامین آن تلاش شود، خاطر نشان کرد: مزرعه پربار دانش بنیانی نیاز به تامین سرمایه دارد و شعار سال بسیار دقیق تعیین شده چون می‌تواند به جذب سرمایه‌های مردمی و شکوفایی اقتصاد کمک کند.

 

توجه به صنعت‌سازی در سال‌های اخیر به جشنواره شیخ بهایی اضافه شده است

وی با بیان اینکه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هم‌زمان با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان توسعه یافته است، گفت: این رشد به معنای ایجاد نهادهای مالی و طی کردن مسیر توسعه بوده و در طول زمان باعث شد ابعاد جدیدی به جشنواره شیخ بهایی افزوده شود.

ابطحی با بیان اینکه یکی از این ابعاد، توجه به صنعت‌سازی است که در سال‌های اخیر به جشنواره شیخ بهایی اضافه شده است؛ ادامه داد: جشنواره شیخ بهایی تنها رویداد ملی در این مقیاس است که شرکت‌ها در آن حضور دارند و همین موضوع موجب مشارکت مؤثر سرمایه‌گذاران، صنایع بزرگ، دولتمردان و فناوران شده است. به نظر من این تعاملات می‌تواند به رشد هرچه بیشتر منجر شود.

 

افزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره 

در ادامه این نشست سعید آجلی دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نیز از افزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره خبر داد.

آجلی با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره، گفت: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین رویدادهای فناوری و نوآوری در کشور است و فرصت بی‌نظیری برای ایجاد تعامل و تبادل تجربه میان فعالان حوزه فناوری، کارآفرینان و پژوهشگران فراهم می‌کند.

 

سعید آجلی دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

 

وی افزود: در این رویداد در کنار رقابت‌های اصلی، امکان بهره‌برداری از رویدادهای جانبی نیز برای شرکت‌کنندگان فراهم شده است و گروه‌های هدف جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی شامل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، شرکت‌های رشدیافته مستقر در پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد، شرکت‌های صنعتی و فناور، واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع بزرگ، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، خیرین حامی کارآفرینی و سکوهای تأمین مالی جمعی می‌شوند.

 

بخش‌های مسابقه‌ای شیخ بهایی

دبیر جشنواره شیخ بهایی به بخش‌های مختلف مسابقه در این جشنواره اشاره کرد و توضیح داد: بخش طراحان کسب‌وکار یکی از این بخش‌ها است که در این بخش، از میان ۱۰۵ طرح فناورانه از ۲۲ استان، ۷ طرح به مرحله نهایی راه یافته‌اند.

وی بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری را بخش غیر مسابقه ای دیگر این رویداد عنوان کرد و افزود: در زیرمجموعه “فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری نوپا”، ۶۲ طرح از ۱۸ استان ارسال شده که در نهایت ۷ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.

به گفته وی، در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری رشد یافته، ۵۴ طرح از ۱۲ استان به مرحله نهایی راه یافته که ۷ طرح از آنها به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.

 

جایزه پویانمایی در نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
جایزه پویانمایی در نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

 

 

بخش‌های ویژه جشنواره

دبیر جشنواره همچنین به بخش‌های ویژه اشاره کرد که در سال جاری برای آنها جوایز و تسهیلات خاصی در نظر گرفته شده است که به این شرح است:

• جایزه ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات: از میان ۲۹ طرح از ۸ استان، ۷ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.

• جایزه ویژه پویانمایی: در این بخش، ۲۵ طرح از ۸ استان به مسابقه راه یافته که ۱۵ طرح به مرحله فینال رسیدند.

• جایزه ویژه عماد: این جایزه به ۳۶ طرح از ۱۱ استان اختصاص یافته که ۶ طرح به مرحله نهایی راه یافته‌اند.

• جایزه ویژه مدیریت شهری: از ۲۵ طرح از ۷ استان، ۱۰ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.

 

مجموع جوایز بخش‌های اصلی جشنواره ۴ میلیارد ریال افزایش داشته است

آجلی اعلام کرد: نسبت به سال گذشته، مبلغ جوایز جشنواره ۳۵ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: مجموع جوایز بخش‌های اصلی این جشنواره به ۴ میلیارد ریال افزایش یافته که نشان‌دهنده اهمیت و تأکید جشنواره بر حمایت از طرح‌های نوآورانه است.

 

داوری فن آفرین‌های هنر انیمیشن در جشنواره نوزدهم 

دبیر این دوره از جشنواره یادآور شد: در این دوره از جشنواره به پیشنهاد معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  موضوع فعالیت‌های نرم و صنیع فرهنگی را در نظر گرفته‌ایم و برای آغار هنر و صنعت انیمیشن در نطر گرفته شده که فن آفرین‌های این صنعتِ هنری با حضور اهالی این رشته مورد داوری قرار می‌گیرند.

 

جوایز ویژه و گرنت‌ها

دبیر جشنواره همچنین از جوایز ویژه‌ای که در بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده خبر داد. این جوایز به برگزیدگان در بخش‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، پویانمایی، عماد و مدیریت شهری اعطا خواهد شد. در این بخش‌ها علاوه بر جوایز نقدی، گرنت‌ها و تسهیلات ویژه‌ای برای حمایت از طرح‌ها و کسب‌وکارهای نوپا و فناورانه در نظر گرفته شده است.

آجلی تأکید کرد: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با هدف تقویت و توسعه زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی در کشور همچنان به برگزاری این رویدادها ادامه خواهد داد و فضایی مناسب برای معرفی طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه فراهم می‌آورد.

به گفته وی، ایستگاه پایانی نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا