خورشید دارای طوفان‌های قوی‌تر و نامنظم‌تر از حد انتظار است

خورشید چرخه ‌ای را پشت سر می ‌گذارد که به طور دقیق، یک چرخه ۱۱ ساله است که فعالیت آن به طور دوره ‌ای افزایش و کاهش می‌ یابد. در اوج یک چرخه، لکه های خورشیدی بیشتری را روی سطح خورشید می بینیم، تشعشعات بیشتری ساطع شده و شعله های خورشیدی بیشتری را درک می کنیم.

به گزارش سیناپرس، طوفان های ژئومغناطیسی مانند آنچه که باعث رویداد تخریب استارلینک شد، یک اتفاق نسبتاً رایج است، به ویژه زمانی که خورشید به اوج چرخه ۱۱ ساله فعالیت تقویت و تضعیف خود می رسد.

در چرخه قبلی، که در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید، ۹۲۷ طوفان که متوسط یا ضعیف طبقه بندی شدند، شکل گرفت که به طور متوسط یک طوفان در هر پنج روز را نشان می دهد. به گفته محققان ما در حال حاضر چهار سال است که وارد چرخه ۲۵ خورشیدی شده ‌ایم.

پیش بینی می شد، حداکثر فعالیت چرخه ۲۵ در سال ۲۰۲۵ رخ دهد، اما فعالیت خورشیدی قبلاً از آن فراتر رفته است. این موضوع بدان معناست که ما شاهد طوفان های ژئومغناطیسی بیشتر، نمایشگرهای شفقی بیشتر و به طور بالقوه شرایط خطرناک تری برای ماهواره های فضایی هستیم.

دانیل بیلت (Daniel Billett) پژوهشگر فوق دکترا در فیزیک فضایی از دانشگاه ساسکاچوان می گوید: طوفان‌های ژئومغناطیسی که بر ترکیب یونوسفر تأثیر می‌ گذارند می‌ توانند باعث خاموشی رادیوها شوند، مانند اختلال در آمریکای شمالی که در ماه اوت به وقوع پیوست. حتی طوفان‌های جزئی نیز می ‌توانند باعث تخریب سیگنال‌های رادیویی مورد استفاده در سیستم‌های نظامی و دریایی شوند.

او می افزاید: طوفان ‌های شدید می‌ توانند باعث خاموشی رادیو برای ساعت‌ها و برای کل کره زمین شوند. طوفان‌هایی به این بزرگی نیز می ‌توانند مشکلات قابل ‌توجه ‌تری ایجاد کنند، مانند قطع برق ۹ ساعته که در سال ۱۹۸۹ تجربه شد.

به گفته بیلت، ما می ‌توانیم تشخیص دهیم که شعله‌های خورشیدی چه زمانی از سطح خورشید خارج شده و پیش‌بینی ‌کنیم که چه زمانی روی زمین تأثیر می ‌گذارد و برای انواع خاصی از طوفان‌ها هشدار دهیم.

با این حال، برای بسیاری از طوفان‌ها، توانایی پیش‌بینی بسیار کمی وجود دارد یا اصلاً وجود ندارد، زیرا بستگی به نحوه تعامل میدان مغناطیسی زمین با باد خورشیدی دارد، که دیدن آن سخت‌تر است.

به گزارش سیناپرس، بیلت در خاتمه می افزاید: Nowcasting با استفاده از داده های زمان واقعی برای درک شرایط در زمان وقوع آنها یکی از بهترین ابزارهای ما است. با ابزارهایی مانند رادار زمینی و مغناطیس ‌سنج‌ها در ماهواره‌ها، می ‌توانیم انرژی آب و هوای فضای الکترومغناطیسی را که تقریباً بلافاصله وارد جو می ‌شود، تخمین بزنیم.

مترجم: سامیه خسروی زاده

منبع: sciencealert

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا