تک محصولی بودن از ضعف های اغلب شرکت های دانش بنیان است

دکتر علی محمد سلطانی روز سه شنبه در آغاز به کار چهارمین دوره مجمع اقتصاد فناوری نانو در سالن همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به آمار بانک جهانی محصولات نانو اظهار کرد: در این بانک پنج هزار محصول مبتنی بر نانوفناوری از سوی 628 شرکت از 45 کشور تولیدکننده، معرفی شده است.
وی بیان کرد: هدف از راه اندازی این بانک پایش محصولات فناوری نانو در بازارهای جهانی و کاربردهای متنوع آنها در صنایع است.
سلطانی با اشاره به وضعیت شرکت های فعال در حوزه نانوفناوری در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر تولید محصولات نانوفناوری توسط شرکت های داخلی علاوه بر کاربردهای متنوع از کیفیت به نسبت مطلوبی برخوردار است.
وی یادآور شد: 80 درصد شرکت های فعال در حوزه نانو تک محصولی هستند و یا اگر چندین محصول تولید می کنند، کالاهای آنها مشابه یکدیگر است؛ این امر یکی از ضعف های شرکت های فعال در این حوزه است، همچنین مواجه شدن این شرکت ها با شکست در بازارهای کشور و وابستگی بسیار به حمایت های دولتی، از دیگر ضعف های شرکت های فعال در این حوزه است.
سلطانی با بیان این که باید در این حوزه نوآوری باز صورت گیرد، گفت: دلیل شکست این شرکت ها طمع آنها به یک محصول خوب است؛ در صورتی که داشتن بنگاه ها و شرکت های پایدار موجب بزرگ شدن آنها خواهد شد. 
وی افزود: دسترسی شرکت های بزرگ به منابع مالی و توزیع کالاها و توان سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه و نوآوری از جمله مزایای شرکت های بزرگ است بنابراین برای پایداری شرکت های کوچک باید انتقال دستاوردهای فناورانه از شرکت های کوچک به صنایع بزرگ انجام شود.
سلطانی پیشنهاد کرد: برای پایداری اقتصاد فناوری نانو، 150 شرکت تولیدکننده محصولات مبتنی بر فناوری نانو باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.
به گزارش ایرنا، چهارمین دوره مجمع اقتصاد فناوری نانو پنجم و ششم مرداد ماه با محوریت نوآوری باز و انتقال دستاوردهای فناورانه از شرکت های کوچک به صنایع بزرگ با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشکده اطلاعات فناوری، انجمن مدیریت فناوری ایران و موسسه خدمات فناوری تا بازار در حال برگزاری است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا