تصمیم گیری اروپا برای سفر به مریخ

به گزارش سیناپرس، قبل از تحریم های ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، آژانس فضایی اتحادیه اروپا و روسیه طی پروژه موسوم به اگزو مارس (ExoMars) در صدد بودند مطالعات مشترکی را در سیاره سرخ انجام دهند.

در خال حاضر این پروژه متوقف شده و علی رغم اخبار ضد و نقیضی که در این رابطه منتشر می شود، هنوز مشخص نیست آیا طرفین برای ادامه این طرح توافق کنند یا خیر؟

در همین راستا سخنگوی شرکت فضایی دولتی روسیه به نقل از آژانس فضایی اتحادیه اروپا گفت: آژانس فضایی اروپا در نشست ماه جولای خود درباره آینده پروژه اگزو مارس بحث خواهد کرد.

وی در ادامه توضیحاتش افزود طبق اطلاعات ارائه شده توسط آژانس فضایی اروپا، جلسه شورای این اتحادیه قرار است در ماه آينده میلادی برگزار شود، زمانی که کشورهای عضو در مورد آینده پروژه ای که با همکاری روسیه انجام شده تصمیم گیری خواهند کرد.

از سوی دیگر، روسیه نیز اعلام کرده است پس از نشست جولای آژانس فضایی اروپا، تصمیم نهایی در مورد راهی برای اجرای ماموریت اکتشافی مریخ را با شرکای بین المللی خود خواهد گرفت.

به گزارش سیناپرس، فضاپیمای اکتشافی ExoMars قرار است به وسیله یک راکت ماهواره بر پروتون – ام  Proton-M از پایگاه فضائی بایکونور به ماموریت اعزام شود و زمان اولیه اعلام شده برای انجام این ماموریت نیز ماه ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی بود که با تاخیرهای مختلفی همراه شده و تا امروز به طول انجامید.

بر این اساس قرار بود، فضا پیمای فوق در اکتبر سال ۲۰۱۶ ( برابر با آبان ماه ۱۳۹۵ خورشیدی ) به مریخ رسیده و بر سطح آن فرود آید . این ماموریت بنا به دلایل فنی با تاخیری دو ساله رو به رو شده و به سال ۲۰۱۸ موکول شده بود. در ادامه برخی مشکلات جدید مجددا این پروژه را به سال ۲۰۲۰ موکول کرد که شرایط ناشی از همه گیری کرونا و در نهایت حمله روسیه به اوکراین بار دیگر پروژه فوق را با مشکل مواجه کرد است.

به گزارش سیناپرس، ماموریت اصلی این کاووشکر ، ترسیم نقشه جامعی از میزان گاز متان در سطح مریخ و بررسی سایر گازهای موجود در سطح این سیاره است. این موضوع پیش زمینه ای برای یافتن محل مناسبی جهت فرود آمدن و آغاز به کار مریخ نورد طراحی شده در این پروژه بوده و هدف نهائی این ماموریت ، جستجوی وجود هر نوع علائم احتمالی زیستی ، نشانه های احتمالی حیات در مریخ  ، مطالعه سطح این سیاره و محیط زیست آن و مشخص کردن وجود آب و مواد شیمیائی ساختار این سیاره است . 

مترجم: ناصر پورقدیمی
منبع: tass
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا