تولید پوششهای نانویی فوق آبگریز با ترکیبات کربنی توسط محققان ایرانی
سروش رستگار مجری طرح در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بین سطوح آب گریز و ضد آب تفاوتهایی وجود دارد، گفت: سطوح ضد آب سطوحی هستند که آب در آنها نفوذ نمیکنند مانند سطوح پلاستیکی ولی سطوح آبگریز به سطوحی گفته میشود که آب در روی سطح آنها چسبندگی بسیار پایینی دارد.
وی با بیان اینکه در سطح آب گریز زاویه تماس آب با سطح بیشتر از 90 درجه است، ادامه داد: برای آب گریز کردن سطوح نیاز به ترکیبات خاصی است که در تحقیقات انجام شده در مرکز رشد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران روشی برای آب گریز کردن سطوح ارائه دادیم.
رستگار با تاکید بر اینکه این مطالعات برای آب گریز کردن سطوح پارچه اجرایی شده است، اظهار داشت: برای آب گریز کردن سطح معمولا از ترکیبات سیلیکاتی و سرامیکی استفاده میشود که در خصوص پارچه، چون این ترکیبات در برابر تنشهایی مثل تا شدن و خم شدن پارچه مقاوم نیستند در نتیجه زود خاصیت آب گریزی خود را از دست میدهند.
مجری طرح خاطرنشان کرد: از این رو در این مطالعات از نانوفلوئور کربن که از ترکبیات کربنی است و مقاومت بالایی در برابر تنشها دارد و علاوه بر آب گریزی، روغنگریز نیز هست، استفاده شد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان مستقر در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به بیان نحوه اعمال این ترکیبات بر روی سطوح پارچه پرداخت و یادآور شد: این ترکیبات هم در فرآیندهای پایانی تولید پارچه قابل اعمال است و هم به صورت پاششی؛ ولی از آنجایی که تغییر خط تولید برای اعمال این ترکیبات بر روی الیاف در مقیاس کوچکتر، اقتصادی نیست ، از این رو این ترکیبات به صورت پاششی بر روی سطوح اعمال خواهد شد.
رستگار، استفاده از این ترکیبات بر روی انواع روکشهای مبل و صندلی خودروها و روتختی را از جمله کاربردهای این پوششهای فوق آب گریز ذکر کرد و افزود: دوام و پایداری این پوشش بدون شست و شو یک سال است ولی در صورت شست و شوی این روکشها، عمر مفید آنها کاهش مییابد درحالیکه خواص آن هیچ تغییری نخواهد یافت.
این محقق به مزایای پوشش آب گریز تولید شده اشاره کرد و گفت: در این مطالعات زاویه تماس آب در سطح 120 تا 130 درجه شده است.
به گفته وی، این طرح مراحل اخذ مجوزهای ستاد توسعه فناوری نانو برای اجرای پایلوت را طی میکند.
No tags for this post.