به گزارش ایسنا، سیدمحمود حسینی، رئیس مرکز پژوهشی حمل و نقل ریلی دانشگاه فردوسی، در حاشیه بازدید صولت مرتضوی، شهردار مشهد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این مرکز برای پاسخگویی به نیازهای حوزه پژوهشی و فناوری در عرصه حمل و نقل ریلی فعال شده است.
وی ادامه داد: براساس تفاهمنامهای که بین دانشگاه و شهرداری منعقد شده دانشگاه باید پاسخگوی نیازهای تحقیقاتی و فناوری شهرداری در این حوزه باشد.
حسینی تصریح کرد: قرار است تمام تحقیقات حمل و نقل ریلی مشهد در عرصه شهری، منطقهای و ملی در این مرکز انجام پذیرد.
رئیس مرکز پژوهشی حمل و نقل ریلی دانشگاه فردوسی عنوان کرد: این مرکز هشت عضو هیات علمی داشته و قرار است از توانمندیهای دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز بهرهمند شود؛ همچنین سه تن از اعضای سازمان قطار شهری مشهد نیز در این مرکز عضویت دارند.
وی تاکید کرد: این مرکز حداکثر تا سه سال آینده فعالیت خود را به صورت ملی دنبال خواهند کرد.
در ادامه این بازدید شهردار مشهد از پژوهشکده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی نیز بازدید کرد و طی آن از نخستین شبیهساز توربین بادی در خاورمیانه رونمایی شد.
در این بازدید احد ضابط، مدیر پژوهشکده هوا و خورشید دانشگاه فردوسی، با اشاره به اینکه راهاندازی این توربین به شکلی کاملا بومی صورت گرفته، اظهار کرد: طول پره این توربین به 30 متر میرسد و توانایی تولید 100 کیلووات برق را دارد؛ با این حساب پژوهشکده هوا و خورشید وارد چرخه تولید توربینهای متوسط و بزرگ میشود.
وی اضافه کرد: ما توان توسعه فعالیتهای خود را تا تولید دو مگاوات برق از طریق توربینهای بادی داریم.
ضابط با بیان اینکه «این توربین به صورت غیررسمی در بهمن ماه سال گذشته در بینالود راهاندازی شده است» اظهار کرد: افتتاح رسمی آن نیاز به قرارداد تولید دارد؛ در حال حاضر پروژه راهاندازی توربین 250 کیلوواتی را در دستور کار قرار دادهایم.
در ادامه بازدید شهردار مشهد از دانشگاه فردوسی، وی از دستاوردهای رباتیک دانشکده مهندسی از جمله ربات شبیهساز حرکت برای قطار شهری دیدن کرد.
این اولین پروژه ربات شبیهساز حرکت است که تا چهار ماه دیگر آماده خواهد شد و نمونه خارجی آن 200 میلیون تومان هزینه دارد.
همچنین ربات فیزیوتراپ برای بلند کردن اجسام سنگین و استفاده در بیماران معلول و ناتوان و رباتهای موازی از دیگر مواردی بود که شهردار مشهد در دانشکده مهندسی از آن بازدید کرد.
پس از این صولت مرتضوی از مرکز تحقیقاتی زلزله دانشگاه فردوسی دیدن کرد.
در این دیدار سید کیوان حسینی، رئیس مرکز تحقیقاتی زلزله دانشگاه فردوسی، با اشاره به فعالیتهای این مرکز عنوان کرد: این مرکز تمام استان را زیر پوشش خود قرار داده و از بهترین تجهیزات بهرهمند است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 11 ایستگاه دائمی در استان فعالیت میکند و زلزلهها به صورت دقیق رصد می شود؛ همچنین موسسه ژئوفیزیک از دادههای ما برای ارزیابی زلزلهها در ایران استفاده میکند.
حسینی با بیان اینکه «واکاوی اطلاعات مربوط به زلزلهها در مشهد اهمیت بسیار زیادی دارد» تاکید کرد: در حال حاضر اگر زلزلهای در مشهد رخ دهد، ایستگاههای ما میتوانند اطلاعات بسیار مناسبی را استخراج کنند.
رئیس مرکز تحقیقاتی زلزله دانشگاه فردوسی با ارائه پیشنهاداتی در خصوص اقدامات پیشگیرانه در حوزه لرزهنگاری در مشهد تصریح کرد: یکی از این اقدامات میتواند شناسایی و پایش مداوم فعالیت گسلها باشد؛ در حال حاضر چند گسل شناخته شده در مشهد و اطراف آن وجود دارد اما برخی از گسلها نیز به درستی شناخته شده نیست.
وی ادامه داد: همچنین تهیه نقشه سریع لرزش زمین همزمان با وقوع زلزله یکی دیگر از اقداماتی است که به نظر میرسد باید انجام شود؛ علاوه بر این باید شاخص مقاومت لرزه ساختمانها نیز تعیین شود.
شهردار مشهد برنامه بازدید خود را با زیارت مزار شهدای گمنام دانشگاه و گلباران آن به پایان برد.
No tags for this post.