روزجهانی سل

  • روزجهانی سل 

روز جهانی سل، ۲۴ مارس هر سال، برای افزایش آگاهی عمومی در خصوص همه‌گیری جهانی سل و تلاش برای نابودی آن اختصاص داده شده‌است. در سال ۲۰۱۲، ۸٫۶ میلیون نفر به سل مبتلا شده و ۱٫۳ میلیون نفر بر اثر آن درگذشتند. بیشتر این جمعیت در کشورهایی با درآمد کم و متوسط بودند.
روز جهانی سل یکی از هشت تلاش رسمی بهداشت جهانی است که توسط سازمان جهانی بهداشت و در کنار روز جهانی بهداشت، روز جهانی اهدای خون، هفته جهانی ایمنی‌سازی، روز جهانی مالاریا، روز جهانی بدون دخانیات، روز جهانی هپاتیت و روز جهانی ایدز صورت می‌گیرد.

  • تولد ویلیام موریس

ویلیام موریس شاعر و نویسنده انگلیسی در 24 مارس سال 1850م در انگلستان متولد شد. وی تحصیلات خود را در کمبریج گذرانید و مدتی به نقاشی پرداخت. موریس، بعد از چندی با تأسیس یک شرکت، به ایجاد تحول در مبلمان و تزیین منازل اندیشید و با طراحی و تولید پرده ‏های نقش‏دار، کارهای چوبی، شیشه ‏های رنگی و لوازم سفالی و فلزی آن را عملی کرد.

وی درگام بعدی به صحافی و طراحی کتاب روی آورد و با راه‏اندازی چاپ‏خانه، کتاب‏های نفیسی را چاپ نمود. با این همه، بُعد ادبی زندگی موریس، با انتشار نخستین دفتر شعرش در 24 سالگی آغاز شد. این کتاب که دفاع گونور نام داشت، بیانگر شور و دلبستگی موریس به سده ‏های میانه بود. از دیگر آثار او کتاب بهشت خاکی است که مجموعه ‏ای از داستان‏ های شاعرانه را در برمی‏گیرد. موریس در کنار شعر و داستان و نثر به ترجمه کتب مختلفی دست زد و از جمله اودیسه اثر هومر را به انگلیسی بازگرداند. ویلیام موریس شاعر، نقاش، نمایش‏نامه‏ نویس و ادیب برجسته انگلیسی که به او لقب شاعر اجتماع داده بودند و یکی از پنج شاعر برجسته ادبیات قرن نوزدهم انگلیس است، سرانجام در 3 اکتبر 1934م در 62 سالگی درگذشت.

  • درگذشت ژول گابریل ورن

ژول گابریل ورن متولد ۸ فوریه ۱۸۲۸ بود . وی نویسنده، شاعر و نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی بود که بیشتر شهرتش را مدیون نگارش کتاب‌های ماجرایی‌اش است که دنیای داستان‌های علمی–تخیلی را دگرگون کرداو  ۲۴ مارس ۱۹۰۵ درگذشت

  • درگذشت هنری لانگ فلو

هنری واد زورث لانْگْ فِلو، ادیب شهیر امریکایى، در 27 فوریه 1807م به دنیا آمد. وی از کودکی ذوق ادبی خویش را نشان داد و اولین اثر شعری خویش را در چهارده سالگی منتشر ساخت. استادی وی در هنر نقل و سادگی مضامین، ترکیب و ساختمان شعر، لطافت تغزل و برخورداری از وسعت فرهنگ و تبحر در ادبیات اروپا و امریکا، او را به عنوان شاعری که کمال مطلوب عامه ، معرفی کرده است. تعدادی از آثار متعدد لانگ فلو عبارتند از: صداهای شب، سفر به آن سوی دریا و داستان‏های مهمانخانه کنار جاده. هنری وادزورث لانگ فلو، سرانجام در 24 مارس1882م در 75 سالگی درگذشت.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا